Avasalján

Mindennapok és holnapok a borsodi megyeszékhelyen

7. Rengeteg kérdést egyszerre tártak a közgyűlés elé

Cselekvési kényszer

2012. november 26. 16:00 - Alex_W

Úgy fest a városvezetés most, mint egy álmodozó diák, akit hirtelen felszólítottak és most kapkodva és hadarva próbál válaszolni arra a kérdésre amit nem is hallott meg. Mással nem lehet magyarázni, hogy dr. Kriza Ákos most már mindenkivel egyeztet, autóutakat akar építeni és megannyi képtelen tervvel bombázza a közgyűlést, mint például az árkon-bokron, de főleg hegyen völgyön átvezetett keleti irányú körgyűrű, mely technikailag megvalósíthatatlan, már a tervezése is vállalhatatlanul drága, haszna pedig semmi.

Vagy az Y-híd, és a 3-as út elterelése és átterelése a Vörösmarty lakótelepen.

Van amire még ilyen mesebeli válaszokat sem tud adni, ott bőszen egyeztet a lakosokkal, egyeztet az Avason, egyeztet a Lyukó-völgyben.

Kriza úr ezzel a kapkodással kit akar átverni? Vagy azt hiszi ezzel feledtetheti azt a két évet, amikor csak ült a babérjain és tettek nélkül nézte, ahogy a város adósságállománya nő? Azt hiszi, hogy a Miskolciak beérik parttalan egyeztetésekkel?

Itt a tettek ideje polgármester úr! A város élni akar, de önök nem tesznek semmit ezért, csak nézik ahogy a számtalan mesébe való ötletük mögött a fiatalok szép csendben, de nagyon gyorsan hagyják el a várost. Fiatalok nélkül, lakosok nélkül nincs Miskolc, de akkor nem kell polgármester sem.

Közbiztonságot nem fog szülni egy húszfős - hű de nagy létszámban jelentek meg az emberek - lakossági fórum. A biztonsági kamera fog. A rendőr is. Az is segít, ha a rendőrnek van autója, felszerelése, netán egy szolgálati lakása.

Önök szörnyülködnek a Lyukó-völgy helyzetén pedig már volt két évük, ami alatt tehettek volna érte.

Önök megpróbálnak átszervezni mindent, ami a kezük ügyébe kerül, de fogalmuk sincs hogy milyen hatással fog járni. Önök a Búza térről a Tiszaira helyeznék a zsúfoltságot, egy lakótelepre telepítenék a város legforgalmasabb csomópontját. Ezzel csak áttelepíteni tudják a problémát, nem megoldani.

A tömegközlekedés átszervezése a jó példa: az Egyetemvárost megközelíteni most sem könnyebb, az ME járat létrehozása cáfolja azt, hogy a 31-es lerövidítésének volt valami értelme. A hosszú 12-essel megjelentek az egymás után vonatozó 22-es és 12-es járatok, melyek így egyáltalán nem jelentenek sűrítést az Egyetem felé, de legalább jó sokba kerülnek a félig üres buszok. A Bosch-hoz továbbra is gyalogolniuk kell az embereknek, a gépkocsiforgalom rohamosan nő, miközben sem a város, sem a levegő nem bír el többet, hisz gyakorlatilag november közepétől márciusig szmogriadót kellene elrendelni.

Hol van a megoldás a közlekedésre? Hol van az új igények kielégítése? Hol vannak az új munkahelyek? Hol van a családbarát város? Hol van a fiatal barát város? Hol van a zöld Miskolc? Hol van az egészséges és élhető Miskolc? Hol van a 21. századi Miskolc?

Kérem, könyörögve kérem a város nevében Kriza úr, jól gondolja át milyen terveket rajzol, milyen tanácsokat fogad meg: minden visszahull az ön fejére, és ez lesz az ön sírfelirata, mert ez a pozíció ezzel jár.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://avasalja.blog.hu/api/trackback/id/tr1004909503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.11.27. 08:44:41

Igazad van, ez a városvezetés max. egyeztet, meg álmodozik, de lövésük sincs arról, h mit akarnak ill. ha akarnának is valamit azt hogyan lehetne megvalósítani.

A mostani kedvencem a Szent István tér.

Közösségi tervezés van több, mint egy éve! Volt ott már minden, szálloda, uszoda, de a mostani tervek igazán grandiózusak lettek. Mintha vki azt a feladatot kapta volna, hogy adott területre tervezze be az összes eszement dolgot, amitől már az is dob egy hátast, aki a látványterveket megnézi.

Alagút, terasz az avasra, kis tó, zöld mezők, hülyék ezek?? És akkor elkészült ez az álomvilág (ezzel az erővel tehettek volna oda egy Burj Al Arab-ba oltott Eiffel tornyot is) és most azt mondták, h alkalmas pályázatokra várnak a megvalósítás ügyében. Na arra várhatnak, borítékolom, h ott évek múlva sem lesz semmi akárcsak pl. az Avas szálloda környékén.

Ja, hát így én is tudok város irányítani. Ez duma, időhúzás, papírgyártás, totális impotencia.

Eddig sem sok minden történt ebben a városban (az MSZP irányítása alatt), de az elmúlt 2 és fél évben még annyi se mint előtte. Szánalom az egész...

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.11.27. 08:45:31

Ja, egyszer belvárosi plázát is álmodtak már oda. Ezt majd el is felejtettem...
süti beállítások módosítása