Avasalján

Mindennapok és holnapok a borsodi megyeszékhelyen

23. Négy és fél milliárd stadion fejlesztésre

Tényleg csak stadion kell?

2013. december 08. 09:00 - Alex_W

Négy és fél milliárd forint. Rettentő nagy összeg. Egy jobb lottó főnyeremény. Több tíz panelház teljes "Panel-Plusz" programos felújítása. Tíz iskola teljes megújítása. Több mint nyolc új Skoda villamos ára.

Ennyi megy el stadion fejlesztésre. Mert Miskolcon minden rendben van, már csak egy foci stadion hiányzik, egyedül a DVTK stadion a város szégyene. Rendben vannak a játszóterek, a közbiztonságra sem kell többet költeni, és iskoláink tökéletes állapotban vannak, kifogástalanul fel vannak szerelve. Idősek otthona se kell, útjaink tükörsimák, nincs szükség új kerékpárutakra. Mindenkinek van munkahelye, lakása (ami azt illeti a hajléktalanságot is megoldottuk - hisz betiltottuk...).

Emlékeznek még, alig több mint féléve a Bokréta utcai óvodában leszakadt a vakolat, hat kisgyermeket sebesítve meg, akik kint aludtak a teraszon. Az ügynek azóta se lett következménye, még annyi sem, hogy a Városháza eltökélje magát az óvoda és iskolafelújítás folytatása mellett. Persze Stadion a kell.

Nem vagyok sportellenes, de úgy gondolom, hogy be kell tartani egy sorrendet, előbb gyermekeinkről kellene gondoskodnunk. Én nem bánnám, ha nem lenne Stadionunk, de lenne a fiataloknak itt helyben munkahelye. Nem bánnám, ha stadionok helyett üzemek épülnének, vagy épp iskolák újulnának meg. Esetleg a fiataloknak építhetnénk olcsó, korszerű bérlakásokat...

Nem, nekünk Stadion kell. És ebben még az ellenzéki Simon Gábor is tapsikol. Nem, ez nem polgármesterjelölthöz illő viselkedés. Ki kell mondani, hogy a sport igen is fontos, de vannak sokkal fontosabb feladatok, amikre elmehet 4,5 milliárd forint. Felújíthatjuk belőle a Csabai kaput, vagy sportolási lehetőséget biztosíthat gyermekeinknek iskoláinkban. Egyszerűen felújíthatnánk belőle a 10 legrosszabb állapotú óvodát és iskolát.

Arról nem is beszélve, hogy kötve hiszem, hogy a Stadiont helyi vállalkozók, - még ha rövid időre is - helyi munkahelyeket teremtve építenék meg. Aligha marad itt Miskolcon, vagy itt a megyében a pénz.

A Stadiont a város amúgy is fejlesztette, megújultak a lelátók, megújult az egész pálya. vitatható, hogy a frissen felújított épület helyett, mellé kellene egy nagyobb monstrumot építeni, miközben igenis lenne helye a pénznek. Persze Budapesten ezt Orbánék nem fogják látni, ha a helyi képviselők hallgatnak róla...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://avasalja.blog.hu/api/trackback/id/tr875680219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása