Avasalján

Mindennapok és holnapok a borsodi megyeszékhelyen

36. Miskolcnak milyen polgármester kell?

Egy polgármester ismérvei

2014. október 02. 08:00 - Alex_W

Ilyet sem láttak még ezen a blogon. Van egy Fidesz-KDNP által kihelyezett plakát, amellyel tökéletesen egyetértek.

polgármester

Igen Miskolcnak mindezekre szüksége van. Szüksége van fejlesztési forrásokra és szüksége van olyan emberekre, akik a városért dolgoznak, értünk, a városért vállalják.

No de, lássuk csak, hogy dr. Kriza Ákos polgármester úr mennyire jól teljesített ezen szempontok szerint az elmúlt négy évben..

Miskolcnak szüksége van kormányzati forrásokra.

Miskolcnak szüksége van EU-s pénzekre.

Milyen pénzeket emleget itt a FIDESZ? Miskolc a Magyar Államtól elmúlt négy évben nem kapott több forrást, támogatást, mint a törvényben előírt. Amit kaptunk, azt mindenki más is megkapta, legyen az az önkormányzatok adósságának teljes átvállalása, vagy épp a helyi közlekedési cégek egyszeri központi támogatása.

Az Európai Uniós pénzek felhasználásával sem állunk jobban. Az elmúlt négy évben az önkormányzat egyetlen nagy projektet sem készített elő, egyetlen projektje sem nyert támogatást. A diósgyőri várrekonstrukciótól az új villamosokig, a Selyemréti strandfürdőtől a Lillafüredi függőkert felújításáig minden projektet Káli Sándorék kezdtek el, dr. Kriza Ákoséknak csak az jutott hogy négy éven keresztül elhúzzák a kivitelezést.

Miskolcnak szüksége van új munkahelyekre.

Miskolcnak olyan polgármester kell, aki tud új befektetőket hozni.

Munkahelyekről a napokban egyszer már írtam. A dr. Kriza Ákos polgármester úr által vezetett városháza ebben sem jeleskedik, pedig a plakáton elismerte, ebben nagy a felelőssége. Miskolcot az elmúlt négy évben csak a TAKATA választotta. Ez egy, s nincs több.

Ma már látható, hogy dr. Kriza Ákos nem volt képes valóban a nevéhez fűzhetően új befektetőket hozni, sem új munkahelyeket teremteni. Jövőre még villoghat azzal, hogy befejezik a TAKATA üzemeit és egy év múlva lesz pár száz új munkahely, de mi lesz két év múlva? Ma már lassan dübörögniük kellene azoknak a gépeknek, melyek a jövő év végén, vagy épp a két év múlva átadandó munkahelyeket építik. - De élg csak szerződések sincsenek, vagy tárgyalások, ígéretek. Semmi.

Miskolcnak olyan polgármester kell, akit az ország vezetése támogat.

Miskolcnak olyan polgármester kell, aki a kormánynál intézkedni tud.

Milyen befolyása lehet dr. Kriza Ákosnak a kormányra? Még ha oly kiábrándító is a Polgármesternek ezzel szembenéznie, valószínűleg semekkora, hisz ha lenne egy csöpp szava is fent, egy kicsit is figyelemebe vennék az ő szavát - vagy legalább az ő személyes érdekeit -, akkor a választási évben a Kazinczy Ferenc Általános Iskola nem kap a nyakába egy hívatlan igazgatónőt, vagy Miskolc nem 30 rendőrt kap nagy kegyesen Pintér Sándortól, hanem kétszázat. Szeged valószínűleg még több rendőrt kapott, pedig ha valakit, akkor Botka Lászlót biztosan nem fogadják automatikusan a Belügyminisztériumban. Ellenben úgy látszik, dr. Kriza Ákos polgármester urat sem.

A plakátnak igaza van, csak éppen dr. Kriza Ákos nem felel meg a kritériumoknak, a saját pártja kritériumainak! Sem a támogatási pénzek, sem befektetők megszerzésében, sem munkahelyek teremtésében nem jeleskedett, ha van is valamilyen befolyása Budapesten, azzal nem tud, vagy nem akar élni - vagy nem a város érdekében használja.

Befektetők, munkahelyek, fejlesztési források: ezek mind kellenek, de legfőképp az a csapat kell, akik megvalósítható, támogatható fejlesztési koncepciót dolgoz ki, azokra az emberekre van szükség akik éjjel-nappal dolgoznak a városért, mert Miskolcért vállalták.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avasalja.blog.hu/api/trackback/id/tr136746903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása