Avasalján

Mindennapok és holnapok a borsodi megyeszékhelyen

38. Miskolc ma és holnap...

Volt egyszer egy alcím

2015. május 08. 10:00 - Alex_W

"Miskolc ma és holnap" alcímmel indult ez a blog, hisz nem csak az foglalkoztat, hogy mi folyik ma, most Miskolcon, hanem szerintünk mi lenne a helyes. Most a polgármester miatt mégis megválok ettől az alcímtől. Született ugyanis egy rendelet miszerint kiadvány címében a "Miskolc" szó használata polgármesteri, tehát személyesen dr. Kriza Ákos engedélyéhez kötötte.

miskolc.jpg

Szeretem Miskolc®-ot tábla. Ezt is be kell majd jelenteni?

Eszement rendelet, felesleges kötözködés, bürokrácia, színtiszta emberi hülyeség. A közgyűlés pedig naivan elhitte, hogy a város nimbuszának a renoválásához az kell, hogy teljes körű polgármesteri kontroll alá vonják a Miskolc nevének a használatát. Holott szó sincs a város nimbuszáról: mindössze a városvezetés szemét szúrta egy frissen megjelent újság, a "Miskolciak Lapja". A lap deklaráltan szembehelyezkedett a város hivatalos közlönyével, és ez épp elég volt a városvezetésnek, hogy  eszközt teremtsenek maguknak a lap betiltásához.

De az az igazság, hogy nem a "Miskolciak Lapján" múlik, a város hírneve, hanem a lakóin, illetve a vezetőin. Igen, Kriza Ákosnak immáron ötödik éve minden nap lehetősége van a város hírnevének az öregbítésére, a város nimbuszának a fényezésére. Mint ahogy a gyermekétkeztetési botrány is mutatja meglehetősen esetlenül csinálja, ennek oka, hogy rendszeresen összetéveszti a város érdekeit a saját érdekeivel. Pedig a képlet egyszerű: ami jó Miskolcnak, az jó dr. Kriza Ákosnak, de fordítva egyáltalán nem biztos. 

Miskolc Miskolc marad, akkor is, ha pletykalapot indítanak a nevével, és akkor is ha a blog - bár nem vesszük magunkra e hülye rendeletet - törli az alcímét. Csak a lakóin, s vezetőin múlik, hogy milyen töltést hordoz magában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avasalja.blog.hu/api/trackback/id/tr277309072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása