Avasalján

Mindennapok és holnapok a borsodi megyeszékhelyen

45. Pedagógus tüntetés Miskolcon

A Gyerek felvételije a tét

2016. február 02. 21:00 - Alex_W

Pár órával ezelőtt a Miskolci Napló sajtóorgánumon megjelent egy cikk, amolyan névtelen fajta, ami alatt egy finom mély hang azt suttogja, hogy a holnapi pedagógus tüntetés az ellenzéki pártok és a renitens, az állam által menedzselt Pedagógus Karral szembehelyezkedő, párbeszédképtelen pedagógusok közös agyszüleménye. Ez utóbbiak ráadásul gyerekeik jövőjével zsarolják a szülőket, hogy a tüntetésen részt vegyenek.

Igaza van a Lapnak!

Engem is a gyermekeim jövőjével zsarolnak! Igaz, nem a pedagógusok, hanem a saját Kormányom. Azzal zsarol, ha nem megyek el, akkor végig kell néznem, ahogy gyermekimben megfojtják a kíváncsiságot, a kérdezés és gondolkodás képességét, végig kell néznem ahogy elveszik a szabadságukat és élénk szabad gyermekekből átmosott agyú, önálló gondolkodásra képtelen zombik lesznek. Azzal fenyeget a KLIK, hogy a rendesen befizetett adóm mellett, vagy előteremtek a magán és alapítványi iskolákra súlyos százezreket, vagy ugyanezen pénzt WC és nyomtatópapír, kréta vásárlására kell költenem, mert az intézményfenntartó a legalapvetőbb eszközöket képtelen biztosítani!

Igen, a gyermekem felvételije a tét. A gyerek felvételijét pedig az oktatás és nem a bürokrácia minősége határozza meg, pedig ez utóbbival világklasszisok vagyunk. Ezért veszek részt a holnapi demonstráción.

Az oktatásban nincs helye a politikának, de nem is az oktatók masíroztak be a parlamentbe és írták elő a tisztelt Parlamentünknek, hogy mit kell tennie, pont ellenkezőleg, a parlamenti politika volt az, ami nem állt meg az iskola kapujában, hanem erőszakkal tovább nyomul, a folyosókig, a tantermekig, egészen addig, míg be nem hálózza és meg nem fojtja gyermekink lelkét. Márpedig én nem hagyom, hogy gyermekem és közém álljon egy hatodrangú szerző által jegyzett silány olvasókönyv, egy olyan kétes tantárgy mint az etika, ami etikusan felszólítja a gyermekemet, hogy utálja azokat akik mások, még akkor is, ha azok a szülei.

Nem fogom tétlen végignézni, hogy Budapesten egy íróasztal mögül írásképtelen embereket, silány oktatói eredményekkel, nulla vezetői képességekkel, ám órási hatalomvággyal nevezzenek ki a gyermekem iskolájának az élére, semmibe véve a szülők és tanárok véleményét. Nem fogom végignézni, hogy a gyerekre politikával összekevert vallási ideológiát erőltessenek, nem fogom végignézni, hogy az iskolák beáznak, szétrohadnak és főleg nem fogom végignézni, hogy a gyerekek - sajátom vagy sem - elkallódjanak.

Félek, hogy ha minden marad így, akkor a gyerek képtelen lesz szembenézni a XXI. század kihívásaival. Félek, hogy misztikummá válik neki a világ pusztán azért, mert nem érti - pedig a világ épp elég misztikus anélkül is, hogy boszorkányságnak tartanám az internetet.

Ki kell kényszeríteni az érdemi párbeszédet, mert a Kormány jelenleg csak saját magával - esetleg egy papagájjal képes beszélgetni. Amint nem a saját szavait hallja vissza, csak a hatalma érdekli. Engem szülőként viszont pont hogy nem érdekel a hatalma, engem az érdekel, hogy a gyerek a legjobb oktatásban részesüljön.

Pont ezért megyek el a holnapi demonstrációra.

Igen, én, Lőrincz István, az Avasalja Blog szerzője, névvel vállalom hogy ott leszek a tüntetésen. Ott leszek, mert féltem a gyereket, na nem a tanároktól, hanem a rendszertől. 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://avasalja.blog.hu/api/trackback/id/tr918282610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mókai Jór 2016.02.03. 08:40:00

Jó összefoglalása a jelenlegi helyzetnek

Kurucsai Csaba 2016.02.03. 16:57:53

Egyetértek. Ott leszek Szegeden.
süti beállítások módosítása