Avasalján

Mindennapok és holnapok a borsodi megyeszékhelyen

51. Polgármesteri évértékelő

Egy erős város

2017. február 08. 18:00 - Alex_W

Ha a hétvégi polgármesteri évértékelőben elhangzottakat komolyan gondolja, akkor dr. Kriza Ákos nem abban a városban, nem ugyanazon a Miskolcon él, mint én.

Szeretem Miskolcot, pont ezért fáj látnom mostani állapotát, mely a Polgármester Úr állításaival szemben közel sem egy erős város képét mutatja.

Egy erős városban nem okoz gondot a közlekedés, nem kátyúsak az utak, vannak tartalékban buszok és villamosok, egy erős városba érkezőket nem a csatorna szag fogadja a Tiszai pályaudvaron. Egy erős városban kerékpárutakat építenek.

Egy erős városban nem kell lapáttal üldözni a Polgármestert, hogy ne csak az ő háza előtt legyenek eltakarítva a hó.

Egy erős városban nem okoz gondot az elhelyezkedés, egy erős városban nem használnak fel pénzt közmunkaprogramra, mert nincs, nem kell. Ott munkahelyek vannak, jól fizető állások, tisztességes bérek.

Egy erős városban nem kell csábítani az üzleteket a belvárosba, mert jönnek maguktól is, hisz van kereslet, amiből megélnek. Egy erős városban nem csak a diszkont ruházat és a használt ruha üzletek élnek meg.

Egy erős városban nem csak egy-két nagy vállalkozás van, amitől függ a város. Egy erős városban a cégek törekednek letelepedni és nem a kormánynál kell ácsingózni egy újabb nagyberuházás megvalósulásáért.

Egy erős városban nem a szegények, hanem a szegénység ellen harcolnak, védik a betegeket, nem szüntetnek meg kórházakat, felújítják a rendelőket és fel is szerelik, hogy az orvosok munkájához minden meglegyen. Egy erős város nem hagyja hogy a város egyik fele kórház nélkül maradjon.

Egy erős városban a civileknek nem kell hetente élelmet osztaniuk az utcán.

Egy erős városban nem okoz szmogot a hideg, mert az embereknek van pénzük gázzal fűteni. Egy erős városban élőknek nem kell választani a fűtés és az élelem közt.

Egy erős város szoros szövetségben van egyetemével, amit folyamatosan fejleszt, bővít és felújít. Egy erős városban erős az oktatás, még akkor is, ha az állami kézben van, hisz egy erős város lobbizásban is erős.

Egy erős városban a tanszünetben is tudnak gondoskodni a gyerekekről, mert van rá pénz és akarat, hogy megoldják.

Egy erős városban a turizmus nem csak akkor működik, ha bottal piszkálják, nem csak akkor működik, ha fesztivál van, sőt egy erős városban nem okoz évtizedes problémát egy belvárosi szálló felújítása és hasznosítása.

Egy erős városba jönnek a fiatalok, mert van munkahely, van karrier, olyan fizetés, amiből otthont lehet teremteni, családot lehet alapítani és nem negyven évesen, hanem legkésőbb harminc.

Egy erős városban jó levegő van és közbiztonság mindenhol, felszerelt iskolák vannak és óvodák és bölcsődék.

Egy erős városban nem okoz gondot a dolgozók béremelése, nem okoz gondot egy fejlesztés, nem okoz gondot az adósság. Egy erős városban nem kell megkeresni, hogy mire költik a városlakók pénzét, mert nyilvános.

Nem, Miskolc sajnos még nem erős város. De lehetne.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://avasalja.blog.hu/api/trackback/id/tr4712237264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attila Richter 2017.02.09. 20:39:34

Miskolcon nem okoz gondot a tömegközlekedés. Heti szinten használom. Pontos és tiszta. És van tartalék busz illetve villamos is.

Leírták, hogy polgármesterként Kriza a katasztrófavédelmi vezető, ezért takarították el a háza elől a havat. Egyébként meg még a Kisavason az Arnóti soron is letúrták(igaz egy hét után).

Közmunka program kell. Van egy tanulatlan réteg, akit a versenyszféra nem tud alkalmazni. Mit kellene velük kezdeni?

A belvárosi üzletekkel kapcsolatos észrevétellel egyet értek.

A városnak mi köze az egyetemhez? Az egyetem a várostól független intézmény. Központi költségvetési keretből gazdálkodik, nem városi pénzből.

Pff... A hajógyári szigeten is csak akkor vannak több százezren, ha fesztivál van. Azért csinálják a fesztiválokat, hogy lökjön egyet a turizmuson. Program nélkül miért jönnének ide az emberek?

Az meg van, hogy Miskolc egy völgyben fekszik? Ha nincs szél, ami kihúzza a rossz levegőt, akkor szmog van. Mit tudna tenni a polgármesteri hivatal? Szereljen fel ventilátorokat?

Miskolc még valóban nem erős város. De nem is gyenge. Van tér a fejlődésre, de korántsem annyira tragikus a helyzet, mint ami lejön ebből az írásból.
süti beállítások módosítása