Avasalján

Mindennapok és holnapok a borsodi megyeszékhelyen

56. Botrány a strandon

Minek fizetjük a rendészetet?

2017. augusztus 14. 09:00 - Alex_W

Egy hete minden arról szól, hogy az év legmelegebb hétvégéjét hogy vágta tönkre (khm!) néhány viselkedési zavarokkal küzdő ember(?). Bár én nem járok strandra, azért a tudósításokat, olvasói "élménybeszámolókat" olvasva egy kérdés fogalmazódott meg bennem, s valahogy nem tudtam tőle szabadulni:

Ez idő alatt hol volt az önkormányzati rendészet?

Most, hogy a városvezetés képes miattuk kilakoltatni az Ifiházat, ezzel tovább csökkentve az amúgy is durván visszafejlődött városi kulturális életet, igazán jogos kérdés.

selyemret.jpg

Mert nem normális, hogy egész évben becsülettel dolgozó városlakók pihenését teszik tönkre azok, akik nem is akarnak rendesen viselkedni. Mert tönkreteszik a gyerekek szórakozását, veszélynek teszik ki a pihenőket azok, akik ruhástól ülnek a medencébe és klozetnak vagy bidének nézik azt.

Persze védekezhetnének azzal, hogy nem lehet minden pofonhoz rendészt állítani, de az az igazság, hogy itt nem egy pofonról van szó, hanem több tucat emberről, akik tönkretették sok tucat család hétvégéjét. Persze lehet, hogy a városvezetés szeret olyan medencében fürdeni, amibe előtte - elnézést - teleszartak mások.

Hol bujkáltak a rendészek, amikor szükség lett volna rájuk? Hol volt a rendészet, miért nem hívták őket? Miért nincs megfigyelőkamera a strand területén? Ha van, akkor figyelik, vagy csak a csajokat stírölik rajta? Miért nincs állandó rendész legalább a zsúfolt nyári napokon? Miért nincs az úszómesterek telefonjában a rendészet száma, hogy hívják a lovasságot, amikor kell?

Mert egy úszómestertől nem várhatjuk el, hogy azzal töltse az idejét, hogy neveletlen egyénekkel konfrontálódjon, neki a fuldoklókat kell kimenteni. De a rendészeknek ez a feladata!

Tán külön írásbeli kérvényt kell benyújtani Kovács László Csabának, esetleg Kriza Ákosnak, hogy a városi pénzen fenntartott rendészet végre intézkedjen? Vagy ami nem a főutcán történik, abban a rendészet nem is illetékes? 

Mert mire való az Önkormányzati Rendészet, ha egy strand rendjét sem képesek biztosítani? Bezzeg egy védtelen kulturális intézményt lelkiismeret furdalás nélkül képesek megfosztani az épületétől... 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://avasalja.blog.hu/api/trackback/id/tr10012721586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása