Avasalján

Mindennapok és holnapok a borsodi megyeszékhelyen

5. A polgármester szerint csak politikai haszonszerzők tüntettek tegnap

Rendőr helyett nyilatkozat

2012. október 18. 18:00 - Alex_W

Egyben egyet értek dr. Kriza Ákos polgármester úrral: az Avason nem olyan rossz a helyzet, mint amilyennek a Jobbik beállítja, de nem is olyan jó, mint amilyennek a polgármester úr elképzeli a nyilatkozatában.

Kedves Kriza Úr!

Biztosan hallotta a mondást: "Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél!" Nem lettek volna tüntetések 2012. október 17.-én Miskolcon, ha ÖN és a kompániája mindent megtesz a miskolciak biztonságáért. Ha Önök teljes vállszélességgel kiálltak volna a problémás lakók megfékezése mellett, ha önök elkötelezetten szolgálták volna a város biztonságát, ha önök mernek áldozatokat hozni, akkor nem lenne most miről beszélnünk.

Önök a 2010-es választások során nagy mellénnyel jelentették ki, hogy "két hét alatt rendet teszünk". Azóta két ÉV telt el, Polgármester úr! Mit tett ez idő alatt Miskolcért? Önök a választási kampányban támadták Káli Sándort, hogy semmit sem tett a közbiztonságért, Önök az elmúlt két évben még annyit sem tettek!

Nem kell azzal jönni, hogy  ez a Belügyminisztérium ügye! Ön parlamenti képviselő is! Ön bármikor kérdezhet Pintér Sándortól, és a belügyminiszternek felelnie kell önnek! Miért nem kért több rendőrt? Miért tűri el, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság akut létszám és eszköz hiánnyal küzdjön? Miért nem csap az asztalra, miért nem keresnek megoldásokat?

Tudom, a város kasszájában nincs pénz, de ha tehetetlenül sodródik a dolgokkal, nem is lesz! Önnek lépnie kell! Áldozni kell a biztonságra! Le vagyunk maradva saját bűnözőinkkel szemben. Ember és technika kell és ez nem lehet pénzkérdés. A biztonságunk soha nem lehet pénzkérdés. A város biztonságát mindig lehet fokozni és mindig áldoznunk kell rá, hogy csökkentsük lemaradásunkat a bűnözőkkel szemben.

Az nem közbiztonság, hogy ön kijelenti, hogy rend van! Nem nyújt vigaszt a harmincegy új rendőr azoknak, akik beilleszkedni nem tudó, sőt nem is akaró emberek mellett élnek, nem nyújt vigaszt azoknak, akiknek a lépcsőházát tönkreteszik, nem nyújt vigaszt azoknak, akiket nem hagynak pihenni. Ők eredményeket szeretnének!

Egy öreg, egy nő, egy kisgyermekes család nem az ön levelétől fog megnyugodni, hanem a köztéri kamerától, mely felügyeli a környezetét és melyek rögzítik az elkövetést és bizonyítékot adnak a rendőrségnek! A bűnözőket csak az állítja meg, ha elkapjuk őket. Ezért jelenleg ön teheti a legtöbbet.

Kérdés csak az, hogy hajlandó-e megtenni. Kérdés, hogy ön hajlandó-e áldozni a városi költségvetésből, hogy ön hajlandó-e lobbizni a belügynél, hogy tárgyaljanak a helyzetről, vagy teszi azt amit eddig: logót vásárol a városnak méregdrágán, és vigyorogva elmegy nem miskolci üzemeket avatni.

Ön dönt! Hajlandó végre polgármesternek lenni?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avasalja.blog.hu/api/trackback/id/tr704856268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása