Avasalján

Mindennapok és holnapok a borsodi megyeszékhelyen

40. Még nem indult a fűtés

Rideg fűtőtestek

2015. október 19. 08:00 - Alex_W

Itthon ülök, betegen. Legfőbb vágyam a meleg lenne, ha a MiHő partner lenne ebben. De az az igazság, hogy a fűtőtest a szobámban olyan rideg, mint egy középkori kastély. Nem marad más, mint a dupla takaró alatt befejezni ezt a posztot.

Persze jó kérdés, hogy október 19.-én, immár négy nappal a hivatalos fűtési idény kezdete után, miért hidegek a radiátorok Miskolc legnagyobb lakótelepén. Ennyi idő kellene neki, míg átmelegszik? - morfondírozom, mikor úgy megyek teát főzni, mint aki az Északi sarkra készülődik - De hisz ez lehetetlen, hisz két hete, amikor a maihoz képest kánikulai meleg volt, már sikeresen tartottak egy próbafűtést. Igaz utána leállították, de úgy volt, hogy csak három napra - ennek immár 10 napja. Lehet hogy a MiHő-nél nem földi napokban számolnak?

Nincs már lehetőség, betegen didergek tovább. A polgármesterünk polgári foglalkozása orvos, jut eszembe. Mit is mondott a háziorvosom: legyek melegben. Köszönöm, kollegiálisan átszólhatna a városházára, hogy mi van a fűtéssel, mert a MiHő nem mond semmit. Egyáltalán semmi tájékoztatást nem ad.

Én megértem, ha elromlik a rendszer. Megértem, ha nem tudnak valamit azonnal javítani. De könyörgöm, szóljanak már! - Vagy Miskolcon a távhő immár nem közszolgáltatás, hanem államtitok? Az idei fűtési idényt titkosítják 50 évre?

Lassan hat a tea, hat a gyógyszer. Majd elválik, hogy gyógyulásom lesz-e gyorsabb, vagy a kihűlésem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avasalja.blog.hu/api/trackback/id/tr847989637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása