Avasalján

Mindennapok és holnapok a borsodi megyeszékhelyen

48. Kurvázás a meccsen

Nincs mentség

2016. július 29. 08:00 - Alex_W

A foci csak egy játék. Nem több. Akkor jó, ha szórakoztat, rossz ha unalmas, és katasztrofális, ha botrányokkal teli. Márpedig az elmúlt héten sajnos pont a DVTK-nak - illetve a szurkolóknak sikerült egy nem kis botrányt kavarni.

Mert kurvázni alapvetően nem szabad. Hatvan percen keresztül egy női játékvezető asszisztenst különösen.

Napokkal később is folytatva a Facebookon ... - na erre minősítés sem létezik, ez mindennek a legalja.

Mert akár egyetértünk az ítélettel, akár nem, erre a viselkedésre nincs mentség.

Szóval én a város nevében kérek elnézést ahelyett a néhány idióta helyett, akik hatvan percen keresztül nem tudtak lenyugodni és nem fogták fel, hogy átkozódásukkal és szitkozódásukkal csak a klubnak és ezzel együtt a városnak ártanak.

Uraim, szurkolni csak higgadtan és stílusosan!

A játékvezetői hibákat természetesen szóvá lehet tenni, de érdekes módon mégsem lehettek olyan súlyosak a hibák, hisz a klub nem óvta meg a meccset, holott ez a helyes lépés, ha a játékvezető a meccs kimenetelét befolyásolóan hibázik.

Az is érdekes, hogy senki nem emlegeti a kapus felelősségét. Pedig egy profi focistától elvárás, hogy a pályán ura legyen a mozdulatainak, különösen akkor, ha úgy érzik, hogy a játékvezető az ellenfélhez húz. Miért kellett vadul hátraütni, ha már egyszer nála volt a labda? Felesleges mozdulat volt és innen nézve igenis jogos volt a büntető.

El kell fogadni. A pályán a bíró az úr, akinek nincs kamerája, a másodperc tört része alatt, remélhetően pártatlanul ítélkezik, ugyan néha hibázik, és ezeket utólag meg lehet vizsgálni, meg lehet óvni. De azt is el kell fogadni, hogy a bírói hiba - egy emberi szinten - része a játéknak.

Épp ezért kell olyan szinten focizni, hogy a játékvezetői hibák ellenére nyerjen a csapat.

Nem lehetetlen az "enbéegy" mai szintjét elnézve.

De kurvázni bármilyen helyzetben elfogadhatatlan, szégyenteljes dolog - amire nincs mentség.

Szégyenlem magam ezek miatt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avasalja.blog.hu/api/trackback/id/tr78910448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása