Avasalján

Mindennapok és holnapok a borsodi megyeszékhelyen

49. Januári havazás

30 centis fehér rém

2017. január 18. 21:00 - Alex_W

Havazott, s lássuk be ez januárban egyáltalán nem szokatlan a városunkban. Ilyen az éghajlat. 30 centi hó a hanyatló nyugaton valahogy mégsem okoz káoszt, csak itt a fejlett Keleten.

Mert akármit is állít a mélyen tisztelt polgármester úr, dr. Kriza Ákos, szerintem iszonyatosan égő - sőt jobb helyeken személyi következményekkel jár - hogy 5 nappal a havazás után még mindig arról panaszkodik minden miskolci, hogy nincs eltakarítva a hó pedig állítólag 400 ember dolgozik a problémán.

Ha rákattintasz az alábbi képre, akkor láthatod, hogy öt nap alatt lényegében alig változott a hóhelyzet Miskolcon.

 

 

Pedig a kontinentális éghajlaton, az északi féltekén januárban igazán nem ritka a havazás, sőt a 30 centiméternyi hó sem.

Épp ezért szokták a mocskos liberális polgármesterek ősszel a következő dolgokat megtenni:

  1. Gondoskodnak síkosítást mentesítő anyagról (homok)
  2. Hóletakarítási tervet készítenek
  3. Költségvetési tartalékkal készülnek a rendkívüli hómunkások leszerződtetésére.
  4. Gondoskodnak olyanokról, akik képesek egy ilyen munkát irányítani és szóvá teszik, hogy ha a hóhányások a járdát foglalják el, vagy az utca közepén akadályozzák a biztonságos közlekedést. 
  5. Figyelik a meteorológiát és hóhelyzet esetén készletbe helyezik a takarító személyzetet.
  6. Hó esés esetén azonnal intézkednek.

Fogadjunk, mindegyik pont magától értetődik - neked. A tisztelt polgármester úron mégis kifogott ez a néhány alapszabály.

A miskolci városvezetést mégis meglepetésként érte a havazás, az első takarítók megjelenéséig is napokat kellett várni: láthatóan igazából csak hétfő reggel indult el valami takarításféle, nagy immel-ámmal. Így lett 30 centi hóból, 30 centis kicsi fehér rémség

Varga Gergő miskolci DK alelnöke rákérdezett dr. Kriza Ákos polgármester úrnál személyesen, hogy mégis mikor emeli fel a valagát és vagy penderítse ki a hóeltakarításért felelős vezetőjét, vagy legalább azt mondja meg, hogy mikorra lesz kipucolva a mi kis városunk.

Úgy értem a polgármester utcáján túl.

Vagy tán dr. Kriza Ákos polgármester - úgy is mint hóeltakarításban is illetékes elvtárs - fogja állni a városban balesetet szenvedők kártérítését? Esetleg a város új, környezetbarát takarítási módszerre állt át, s megvárjuk míg magától elolvad?

Persze a polgármester úrnak inába szállt a bátorsága, és ha nem tartja fel egy rendkívüli esemény, akkor bizony meglóg Gergő elől. Így viszont az alelnök utolérte a kapuban és felkérte egy kis közös lapátolásra. Elutasítás lett a része, pedig a miskolci főutcára ráférne még két dolgos kéz - a város többi részéről nem is szólva. Hisz egyáltalán nem látszik meg, hogy ebben a városban 400 ember dolgozna - gondolom éjt nappallá téve - a hó eltakarításán.

Mindezt alant láthatjátok. 

 

Közzétette: Varga Gergő – 2017. január 18.

Erre mit mondhatnék?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avasalja.blog.hu/api/trackback/id/tr2412131623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása