Avasalján

Mindennapok és holnapok a borsodi megyeszékhelyen

Kezdődik a polgármesteri verseny

Veres Pál, a jelölt

2019. július 01. 15:13 - Alex_W

És igen végre! Győr, Szeged, Budapest és kismillió másik magyar város után Miskolcon találtak egy jó embert, egy jó jelöltet! A Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület (Függetlenek SzIVE) előrántotta a kalapból Veres Pált a miskolci Földes Ferenc Gimnázium igazgatóját. 

Persze ez már sokunknak nem meglepetés, hisz a város szerte ismert iskolaigazgató és neves pedagógus nevét már régóta fújta a Szinva parti szél.

Veres Pál Ózdon született és nevelkedett, de a Debreceni Egyetemen szerzett matematika-fizika-informatika tanár szakos diplomájával már Miskolcra tért haza, és 1986 óta pallérozta a Földes Ferenc Gimnáziumban érettségiző fiatalokat. Tudását és képességeit, pedagógiai és tananyag fejlesztő munkáját számos díjjal ismerték el, mint a matematika oktatásáért 2002-ben megkapott Graphisoft-díj és Beke Manó-díj. 1995-től igazgatói kinevezéséig a matematika tantárgy megyei szaktanácsadója.

Szintén elismerés, hogy alig 10 év tanítás után, 1997-ben felkínálták neki a Földes Ferenc igazgatói pozícióiját. Munkája hozzájárult ahhoz, hogy a Földes Gimnáziumot mai napig a legjobb iskolák között tartsák számon. Hogy munkája mennyire szolgálja a város közösségét, jól mutatja, hogy 2013-ban tüntetésekkel követelte ki a város lakossága, hogy a dr. Kriza Ákos vezette Városháza engedje tovább dolgozni.

Veres Pál ma reggeli videójában fejezte ki, hogy Miskolc fejlődésének a városlakókkal együtt szeretne új irányt szabni, hogy ismét felépíthessük a "virágzó Nagy-Miskolcot".

Természetesen a Fidesz már a minap.hu-n megjelent közleményben reagált is, amiben Veres Pált kimondatlanul egyszerűen csak az "vajúdó hegyek szülte egérnek", szerencselovagnak és kalandornak bélyegezte. Azt az embert, aki közmegelégedésre 34 éve dolgozik gyermekeinkért és közösségeinkért. Ami azt illeti, bármilyen jelzőt aggathatnak rá, Veres Pál az az ember marad, akiről elhiszem, hogy Miskolcért és benne minden miskolciért akar dolgozni, nem pedig Kolozsvárért.

Mit is válaszolhatnánk erre? Soós úr, ma 35 fok van. Helyreállt már a vízszolgáltatás a városban?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avasalja.blog.hu/api/trackback/id/tr2414920542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása