Avasalján

Mindennapok és holnapok a borsodi megyeszékhelyen

2. Pintér Sándor Miskolcon javítja a közbiztonságot

200 helyett 31 új rendőr

2012. szeptember 04. 08:00 - Alex_W

Több rendőrt ígért Miskolcra Pintér Sándor belügyminiszter hétfői Miskolci sajtótájékoztatóján, írta az index.hu. A belügyminiszter úr szerint a közbiztonság sokat javult, de a lakosság biztonságérzetének növelésére plusz 31 embert vezényelnek a Miskolci Rendőrkapitányság állományába.

A helyzet az, hogy Miskolcon a közbiztonság nem jó, de ennél is rosszabba a lakosok biztonságérzete és a rendőrség helyzete. Tudták például, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság területéhez tartozó 31 településen mindössze 32 járőrpárt tudnak a rendőrök kiállítani? Nincs elég jármű, nincs elég felszerelés és nincs elég ember, annak ellenére sem, hogy Miskolcon van Rendőr Szakközépiskola. De hiába van itt képzés, ha a rendőreinket elviszik ismeretlen vidékekre és Pintér Sándornak esze ágában sincs a rendőröket a problémás helyekre koncentrálni. A belügyminiszternek esze ágában sincs a problémákat kezelnie, csak ha kitört valahol a botrány  - mint anno Gyöngyöspatán - akkor odaviszi aktuális sztáregységét, a TEK-et, ahelyett, hogy ideje korán kezelné a dolgokat.

Nem 31 rendőr kell Miskolcra, hanem minimum 200.

Korábban Miskolcon a problémás városrészekre az önkormányzat saját hatáskörben városőröket szerződtetett, de Kriza Ákos évi 300 millió forintot sajnált a közbiztonságtól, a látható közbiztonságtól és szétkergette a városőrséget. Viszont a városőrség helyére elfelejtett rendőröket hozni, aminek köszönhetően - na ezt elfelejtik közölni - a bűncselekmények már nem a problémás dűlő területeken, mint Perecesen, vagy a Lyukóban történnek, hanem a belvárosban. Ha városrészi statisztikákat kellene hozni, akkor Miskolc egyik kellemes kertvárosában, a martin-kertvárosi és szirmai városrészen a statisztikák kiugró bűnözési hullámról árulkodnának. Ha lennének ilyenek.

A polgármester, mint képviselő sokat tehetne a rendőrség megerősítésééért, a miskolci közbiztonságért, de hagyja a hogy a belügyminiszter kiszúrja a szemét 31 rendőrrel.

Kriza Ákosnak nincs stratégiája, terve a városi közbiztonság megerősítésre. Nem tudja mit kell tenni, vagy ha tudja, bűnös hanyagságban, sőt egyenesen esküszegő, méltatlan az ilyen polgármesternek. Nem tudom, hogy valaki, aki a kormánypárt tagja, és országgyűlési képviselő miért nem tud kilobbizni rendőröket magának. Kérem, az ország negyedik legnagyobb városának a vezetéséhez nem elég négyévente kampányolni, két választás közt is fel kell mutatni valamit!

Kellenek városőrök, közterület felügyelők, mezőőrök. Kell egy közbiztonsági szakreferens, ha úgy tetszik egy rendőrfőnök, aki vezeti a városi Biztonsági Tanácsot, ahol a összehangolhatjuk a város és a rendőrség, ügyészség munkáját. Kellenek közbiztonsági kamerák, nem egy, nem kettő, hanem vagy 4-500 minimum. Minden járőrnek - legyen rendőr, közterület felügyelő, városőr, mezőőr - legyenek meg a megfelelő eszközei: járművek, számítógépes hozzáférés a munkájához szükséges parkolási, építési, vagy ép körözési, biztonsági adatbázisokhoz, legyen kommunikációs rendszerük. Legyen egy egységes - vészhelyzetben összekapcsolható diszpécserközpont.

Ezek a feltételei egy XXI. századi közbiztonságnak. Ezeket meg kell valósítani, nem pedig sikernek beállítani 31 új rendőrt: több mint a semmi, de kétszáz kellene. Vagy egyéb szervezetek, melyek a rendőrség munkáját segítik. Még nekem is van tervem - Kriza Ákosnak miért nincs?

30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://avasalja.blog.hu/api/trackback/id/tr154753821

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bajnai Gordon mém akar lenni 2012.09.04. 11:19:20

Miközben összeesküvés elméletek tucatjai lepték el az internetet Safarov kiadatása kapcsán, a birtokunkba került információk egyértelműen cáfolják, hogy az azerbajdzsáni államkötvény vásárlás, vagy esetleges MOL érdekeltségek állnak az események hátter...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.09.04. 09:27:31

Idén januárban tömeg vonult végig Budapest belvárosán azzal a céllal, hogy megmutassa a világnak: nem leszünk gyarmat. A szervezett aktivistákon és a rajongókon kívül bizonyára ott masírozott rengeteg jó szándékú, naiv magyar. Ma ők is felismerhetik, hová vezetett a nagy fene szuverenitás, és hogyan lehet pénzt szerezni, ha az IMF-é büdös.

Magyarnak lenni most kínos, kellemetlen érzés: olyan ország vagyunk, amely a soviniszta indíttatású baltás gyilkosságot óvadék ellenében helyesli, viszont óvadékként üveggyöngyöket is elfogad. Erkölcstelen és buta ország. Balfaszok völgye. Ennek az az oka, hogy baltaügyben kizárólag a kormány cselekménye és véleménye látszik Washingtonból, Berlinből és Jerevánból. Még nem tettük láthatóvá, hogy vannak másféle magyarok is, akik nem kereskednének baltás gyilkosokkal, vagy ha mégis, akkor nem ígéretekért.

Ennek a hazaáruló, bóvli kormánynak mennie kell!

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.09.04. 09:29:29

Kriza egy tökéletesen súlytalan, semmit nem érő politikus báb, akit anno idetettek azzal, h legyen már itt is a fülkeforradalom idején egy választható valaki, hisz tudták, hogy ez az ostoba ország már csak protestkedésből is mindenhol megszavazza a fidesz jelöltjét (függetlenül attól, h az kicsoda, akár egy csimpánz is nyert volna).

Krizának nem hogy közbiztonság terve nincs, semmilyen ötlete nincs ezzel a várossal kapcsolatban. Nincs munkahelyteremtési terve, nincs idegenforgalmi koncepciója, nincs megoldási javaslata a cigánykérdésre, az egyetemet végzettek elvándorlásának megakadályozására, semmire nincs semmije.

Ami itt folyik az max. az elmúlt 8 év lendülete (pl. Zöld-nyil), de ahol lehetett azokat is kettétörték vagy személyesen a vezetők, vagy maga az általuk is képviselt kormány (pl. strandfürdő rekonstrukciók).

Kriza max. elmegy átadni egy fúrógépet a Boschba, vagy megjelenik a kocsonyafesztiválon. Ennyit tud, semmi többet. Ha nem lenne észre sem vennénk.

Anti Anyag (törölt) 2012.09.04. 10:02:15

Ez a "szerződést kötött Miskolc és a rendőrség" hihetetlen marhaság. És ahol nem kötöttek szerződést?

Mindenhol kevés a rendőr és a jó közbiztonságot már nem lehet csak a rendőrséggel megoldani. Bp. fényes nappal rabolnak ki embereket, a belvárosban a rendőrtől 100 méterre, akkor mi lehet Miskolcon?

Ráadásul az egész rendőrség az önigazolásra van berendezkedve, érdemes megnézni pld. a kerületi beszámolókat, amit halál komolyan adnak elő és halálkomolyan fogadják el.

Vidéken szerintem simán működhetne csendőrség, kifejezetten a régi mintára megcsinálva, amely szervezet a helyi lakosságot is bevonná. Persze szigorúan ügyelve arra, hogy a parancsnoki állomány csak frissen végzettekből épüljön fel.

2012.09.04. 10:17:16

Hol javult a közbiztonság? Ez a Pintér hülye!
Vagy a minisztériumot nézte, ahol seggel és semmit nem csinál, csak ásítozik és elmerengve néz a semmibe?

Ez bizony nulla, amit ők tettek a közbiztonságért--két nulla.
De ide vezet az, hogy verjük szét a rendőrséget, mentsünk fel minden olyan vezetőt, aki tud róla kompromittáló adatot vagy tényt.

Aztán naponta beszéljünk baromságokat, igy leplezzük azt, hogy halvány lila gőzünk sincs, hogy mi van az országban, vidéken.

Ez lenne a közbiztonság? Ez még viccnek is rossz. Sz@r ez igy ahogy van, Pintérrel és a meséivel együtt.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.09.04. 10:42:13

@Anti Anyag:
Nem a szavakon kellene lovagolni.
Csendőrség mitől másabb, mint a rendőrség?
Több rendőr kell, és akkor csendőrség sem kell.
De rendőrállam sem lehetünk, pláne, ha rosszak a törvények, vagy az azokat alkalmazó ügyészek, bírák stb. és az elfogott bűnözőt 5 perc után kiengedik.

Nemrég Szabó Máté, a hülye ombusman, azért szidta meg a rendőrséget, hogy iskolai bántalmazás után bilincsben elvittek pár cigány fiatalt. Szerinte szabadon kellett volna hagyni a csirkefogókat, és postán küldeni nekik idézést gyanúsítotti kihallgatásra. Normális az ilyen?

ErrOr 2012.09.04. 10:46:14

@Kara kán: A csendőröket nem lehet elvezényelni máshova, míg a rendőröket igen. A csendőrök helyi illetőségű emberek, ismerik a helyi viszonyokat, a rendőrök többségében nem.

csárli hárper 2012.09.04. 10:46:49

31 új rendőr Miskolcon? akkor nemsokára kapnak új traffipaxokat is...

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.09.04. 10:55:06

@ErrOr:
Értem, ezt nem tudtam.
Ez akkor olyan, mint a seriff intézménye.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.09.04. 10:57:42

Amúgy, ha kevés az ember, több technikát kéne bevetni. Egyetértek a poszt írójával, hogy nem pár tucat, hanem pár száz kamera kellene oda is.
Ezek telepítését az önkormányzatok arra hivatkozva halogatják, hogy nincs elég pénz és ember a kamerák figyelésére.
A hülye tudatukig még nem jutott el, hogy nem kell állandóan figyelni a kamerákat.
Kb. egy hétig archiválni kell a felvételeket, és azokat kell utólag ellenőrizni, amelyek bűncselekményeket rögzítettek. Ezt a nyomozó is megteheti, nem is kell erre külön ember.

ErrOr 2012.09.04. 11:01:06

@Kara kán: ezzel csak az a gond, hogy a csendőrök, vagy rendőrök jelenléte a bűnmegelőzést szolgálja, a kamerákkal meg a bűnelkövetés utáni felderítést tudod elősegíteni. Én inkább az előbbi mellett voksolok.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.09.04. 11:38:18

Az is vicces, h amikor a fideszes városvezetés megszüntette a városőrséget azt mondták, h a konténereket a város különböző helyein elhelyezik és majd a polgárőrök meg a rendőrök fogják őket használni.

A minap Lyukó felé mentem. Az egyik oda van letéve az út szélére, de nem úgy láttam, hogy ott bármiféle élet lenne.

Kirakták, el is van felejtve a dolog.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.09.04. 11:46:59

Polgárőrség nem lehetne megoldás???

2012.09.04. 11:55:26

@TrueY:

Ami megoldás lehet, azt az etnikai konfliktus fenntartásában érdekelt megélhetési-ballibsi jogvédők óbégatva tiltatják be.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.09.04. 11:57:45

@imperial: Bocs, de nem a bal-nemzik vannak most hatalmon? Így a bal-libsik nem nagyon fognak beleszólni. A polgárőrségben pedig lehet "entikai" tag is.

VT22 2012.09.04. 12:11:36

Azért nincs szükség több rendőrre Miskolcon, mert két hét alatt rendet tettek. Csak a gonosz félelemkeltő Gárdától féltek eddig is a miskolciak, azok haza lettek zavarva. Nincs cigánybűnözés sem, eleve sose volt, nem létező problémákra meg nem kell rendőr.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.09.04. 12:12:16

Lehet, hogy a Pintér lehetetleníti el a több rendőr odavételét - de akkor miért ne áll ki a polgi, és mondja ezt el?

Juhász Oszkár szimpi alak volt. Ő megmondta, hogy gáz van.

2012.09.04. 12:12:19

@TrueY:

Ezek szerint egyetértesz azzal, hogy a TASZ, Helsinki Bizottság, Amnesty International, meg a többi kártékony liberrált gittegylet túl sok mindenbe pofázik bele ahhoz képest, hogy senki sem szavazott rájuk.

Amúgy Pesty cigányokról készült dokumentumfilmjét miért vették le az M1 műsoráról? Csak nem a valósággal szembesülő libsik vonyítása miatt?

2012.09.04. 12:17:25

@ColT:

Pásztor Albert, a miskolci rendőrkapitány is szimpatikus volt, amikor kimondta, hogy a közterületi rablások elkövetői kivétel nélkül cigányok.

Peetee 2012.09.04. 12:20:01

Kriza emsternek Nokiásdobozai vannak. Azzal van elfoglalva, nem a közbiztonsággal. Őt védik, őt nem rabolják ki, nem támadják meg, a szolgálati Audinak pedig jó erős ablakai vannak és nagygázzal bármit átmegy.
Hát hol érdekli ezt a közbiztonság?!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.09.04. 12:22:33

@imperial: Szintén! Egyáltalán, nem azért, mert c vagy nem c, hanem mert kimondja, hogy gyerekek, gáz van!
És gondolom a minisztériumban is balhézott, vagy balhézott volna, ha teheti.

Szalacsi_Dezső 2012.09.04. 12:30:11

ezt a kiugró "bűnözési hullám"-ot a Marrtintelepen, honnan szeded?
mert ha nincs ilyen statisztika, (egyébként van), akkor ez is légbőlkapott állítás.
Igazán nem akarok beléd kötni, csak engem ugyanúgy zavar a frázispufogtatás tőled, mint téged a cikkben írt rendőri vezetőktől.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.09.04. 12:47:40

@imperial: Azt hiszem kicsit sok mindent kevertél ide...

"Ezek szerint egyetértesz azzal, hogy a TASZ, Helsinki Bizottság, Amnesty International, meg a többi kártékony liberrált gittegylet túl sok mindenbe pofázik bele ahhoz képest, hogy senki sem szavazott rájuk."

Nekik az a feladatuk, hogy belepofázzanak. A kormánynak pedig az, hogy az EU irányelveit betartsa. Ha betartja, akkor nincs mire belepofázni. Ettől még nem lesz egyik sem kártékony.
Egy demokráciában nem csak annak vannak jogaik, akiknek a pártja kormányra kerül, ne adj isten egyáltalán bejutott a parlamentbe.

"Amúgy Pesty cigányokról készült dokumentumfilmjét miért vették le az M1 műsoráról? Csak nem a valósággal szembesülő libsik vonyítása miatt?"

Nem tudom, nem láttam a filmet. Ha egyoldalú, akkor még jogos is lehet, hogy levették. Ha viszont rendesen körüljárja a kérdést, akkor nem jogos.

Nekem mindegy, hogy ki tesz érdemi lépéseket "cigány" kérdés valódi(!) megoldásában. Felőlem lehet "bal-nemzi", vagy "bal-libsi".

ledo76 2012.09.04. 13:00:55

Mantráznak itt sokan sokfélét. Lényeg, hogy egy jól szervezett technikailag, létszámilag és morálisan is megfelelő rendőrség renbe tudna tenni sokmindent. Nem is lenne olyan nehéz, mert Miskolc (ami ha szűken vesszük is a harmadik legnagyobb város tisztelt posztíró) azért nem Marseille/Glasgow/Napoli.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.09.04. 13:03:51

@ledo76: Csak a rendőrség, és a törvények sem olyanok, mint az említett városokban.

2012.09.04. 13:22:41

@TrueY:

A belepofázásuk kimerül abban, hogy bűnöző cigányokat mosdatnak vaskos hazugságokkal kiegészítve. Jelenlegi tevékenységük mindössze gyűlöletkeltésre és a primitív cigány kiválasztottsági tudat szítására alkalmas. Ha szerinted ez a feladatuk, és ez nem kártékony, akkor gratulálok.

Hogy a TASZ mekkora aljadék szervezet, azt már azóta világosan lehet tudni, amióta a Sólymosi nénivel történt alákérdezéses interjú és az utána következő események megtörténtek.

ledo76 2012.09.04. 21:24:50

@ColT: Ezért írtam, hogy egy komolyabb rendőrség sok mindent megoldana, nem kell ide különösebb hókusz-pókusz.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.09.06. 13:43:43

@imperial: "A belepofázásuk kimerül abban"

Vagy nem merül ki ebben! Ha valakit jogellenesen ítélnek el, az akkor sem jogos, ha egyébként bűnöző az egyén. Ez megy a demokráciában. Simicskát sem ültették le, pedig 100 milliós adócsalás van a nyakában! Ezt szerinted mennyi idő alatt lopja össze egy színesfémtolvaj?

"Jelenlegi tevékenységük mindössze gyűlöletkeltésre és a primitív cigány kiválasztottsági tudat szítására alkalmas."

Bennem nem keltenek gyűlöletet és nem tartom jobbnak a "primitív magyar kiválasztottsági tudatot" sem. Sötét emberek minden rasszban előfordulnak.

Csak a TASZ kérdezhet alá aljadék módon? Az MTV-ben alákérdező riporter az ok?

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.10.16. 09:24:48

Remélem a holnapi felvonulásról lesz poszt. Már csak azt nem tudom, h a kocsit hova dugjam el...
süti beállítások módosítása