Avasalján

Mindennapok és holnapok a borsodi megyeszékhelyen

Népkerti sörfesztivál

Csendet!

2018. szeptember 11. 12:56 - Alex_W

Kora ősszel még be-be kapcsolom a panel-klímát: a nyitott ablakot. Nincs is jobb, amikor egy vasárnap este bejön a friss levegő. Persze a nyitott ablaknak megvannak a maga veszélyei hisz a levegőn kívül bejöhetnek a bogarak, szúnyogok, sőt nyáron beugrott látogatóba egy sáska és egy denevér is.

Ám ezen a hétvégén olyasmi jött be a nyitott ablakon, ami ellen nem véd szúnyogháló. A több kilométerre lévő népkerti "Sörfesztivál". Bár nem tudom hogy lehet sörözni olyan koncert közben, amit gyakorlatilag a fél város hall.

Na igen, a hangerő. Nem vagyok ellene a hangos zenének, bár úgy gondolom, hogy a fesztivál feladata azokat szórakoztatni, akik jegyet vettek rá - ha már egyszer hatalmas kordon-kerítéssel körbevett fizetős bulit csináltak belőle. Ám nem moroghatok a jegyárak miatt, a - legalábbis hangerejében - kitűnő hangosítás miatt mindenki részt vett a fesztiválon, a Szent Annától az Avasig, akár akart, akár nem, akár szereti a sört, akár nem.

És persze ilyenkor senki sem olvassa a közösségi médiát, ilyenkor senki sincs telefonvégen, senki sincs aki odaszólna a rendezőknek - hé még mindig Hajdú Péterék csinálják? - hogy halkabban *****, a  gyerek aludna!

Valaha ezt a várost a kultúra építette, olyan rendezvényekkel, amit kulturált, jól nevelt emberek szerveztek, akik a rendezvény minőségét és kulturális értékét nem tévesztették össze a hangerővel. Szeretem ha a városban élők, a városba látogatók jól érzik magukat. De ezt nem tehetik azok rovására, akik inkább pihenni szeretnének.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://avasalja.blog.hu/api/trackback/id/tr4314232589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása