Avasalján

Mindennapok és holnapok a borsodi megyeszékhelyen

16. Bölcsődék és középiskolák

Vakolatlan problémák

2013. július 12. 16:00 - Alex_W

Két hónapja leszakadt a vakolat az alig két éve állítólag teljesen felújított Bokréta utcai bölcsődében, melyet akkoriban nagy csinnadrattával maga Zsiga Marcell alpolgármester adott át. A polgármester azonnal megígérte a teljes miskolci intézményrendszer épületeinek átvizsgálását, amiről persze azóta sem beszélnek. Vajon miért?

Talán azért, mert mint számos dologhoz a városban, ehhez sem értenek a városvezetők. Villogni tudnak, mikor meg kell jelenni valamilyen eseményen, vagy át kell adni valamit. A polgármesterünk még Bőcsre is elmegy átadni egy új üzemet - mert Miskolcon egyet sem tudott három év alatt tető alá hozni.

A villogáson és átadáson kívül még egy dologban nagy jó a Kriza-féle miskolci adminisztráció: nagyon jól tud botrányokat kelteni. Miközben csendben asszisztál az országos vezetésnek a Miskolci Egyetem szétveréséhez, aközben maga is sorra kelti a botrányokat, inkompetens, sőt egyenesen rosszindulatú - de a vezetéshez feltétlenül hűséges - "Rokonok" árasztották el az önkormányzati intézmények vezetését. Ahol nem ment szépen ott erőszakkal.

Ilyen volt az Avasi Gimnázium igazgatói kinevezése és ilyen botrány van most a Földes Ferenc Gimnázium esetében is, miközben épületeink sorra elporladnak a szülői-pedagógusi véleményeket semmibe vevő adminisztráció regnálása alatt. A politikát minél messzebb kellene tartanunk az iskoláktól, hisz ott a szakmai munka számít.  A szakmai munkát csak pedagógusok ítélhetik meg, és nem hataloméhes, aktakukac jogászok.

Ezekben a percekben zajlik a városháztéren egy tüntetés, mely ugyan Veres Pál, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatója mellett áll ki, ugyanakkor sokkal többről van szó: arról, hogy a miskolciak nem engedik hogy a városvezetés felelőtlenül hazardírozzon a mi gyermekeink jövőjével, sőt testi épségével!

Mélyen megértem Veres Pált, igazgatóként tényleg a háta közepére kívánja a politikai felhajtást, de ez maradt nekünk: megmutatni, hogy a többség a városházán nem a város lakosainak érdekében, nem a város lakosainak akaratából cselekszik.

Hogy miért kellenek a személycserék? Mert kell a munka a sok tanulatlan, gyakorlatlan rokonnak. Kellenek a hűséges emberek, akik nem emelnek szót az ellen, hogy Krizáék hanyagságból, vagy szánt szándékkal, de hagyják, hogy bölcsődéink, óvodáink és iskolánk épületeit hagyják összeomlani és porrá hullni.

Mert ha Kriza Ákoson múlik, előbb vagy utóbb a mi fejünkre is esik egy darab vakolat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avasalja.blog.hu/api/trackback/id/tr525287322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása