Avasalján

Mindennapok és holnapok a borsodi megyeszékhelyen

28. Harc a szegények és nem a szegénység ellen

Önkormányzati költöztetés

2014. május 09. 10:00 - Alex_W

Doktor Kriza Ákos polgármester úgy döntött, hogy egy tollvonással megszabadul a város gondjaitól: a szegényektől. Hisz a szegényekkel csak a gondok vannak, segélyek kellenek nekik, oda kell rájuk figyelni, rontják a munkanélküliségi statisztikát. Rossz nézni, ahogy - hozzám hasonlóan - nyomorognak a buszokon, melyek amúgy is csak lassítják a forgalmat a polgármesteri autó előtt. Higgyék el nekem, a szegényekkel csak a gond van.

Úgy van! ki kell telepíteni a szegényeket! Ha már nincs erőnk vagy még inkább tehetségünk legyőzni a szegénységet, akkor takarítsuk el a szegényeket! Tüntessük el a jelét is annak, hogy Miskolcon vannak olyanok, akiknek gondjai vannak. Miskolc rendeletileg egy boldog, gondtalan város! Aki panaszkodni akar, az menjen innen!

Előbb kitakarítjuk azokat, akik lelakott telepen élnek, utána kitakarítjuk a hajléktalanokat, a nyomorgó közmunkásokat, a folyton panaszkodó tanárokat, kórházi ápolókat, segédmunkásokat és rokkantakat. Utána a melósokat. Majd jöhetnek a kisnyugdíjas nagymamák, nagypapák; hisz az öregeknek amúgy is vidéki nyugalom kell, megfagyni pedig vidéken is lehet. Utána majd falat húzunk a városköré, hogy nehogy visszatérhessenek!

Mert Miskolcra vállalkozók kellenek, olyanok, akik panasz nélkül meg tudnak élni a Zsiga-féle havi 47 500 forintból: a bankárok, a közgazdászok, főorvosok és a polgármesterek, a mosolygós, sikeres vállalkozók. A többieket a kapuknál biztonsági őrök vizsgálják kifelé-befelé. Csak akkor jöhetnek be, amikor a munkájukat végzik.

Lehetetlennek hangzik? Pont annyira lehetetlen, mint azt elhinni azt, hogy egy olyan párt, mely magát a keresztyén értékek védőjének kiáltja ki, képes ilyen törvényjavaslatot benyújtani.

Ráadásul ez a törvény javaslat semmire sem megoldás: Egyrészről a városnak nagyon sokba kerülne minden szegénynek másfél-, vagy kétmilliót adni. Másrészt a szegények által itt hagyott ingatlanokat fel kellene újítani. Harmadrészt, amíg nem építenek falat Miskolc köré, addig a szegények úgyis visszatérnek. Bejönnek koldulni és kukázni ugyanúgy, mint most is sokan Miskolc környékéről járnak be. Igazából a program innentől már csak egy újabb pénzköltési lehetőségnek látszik.

Ez a rendelet pont olyan elhibázott, mint amikor az orvos egy pattanás miatt amputálja tőből az egész lábadat. Ez ilyen lehet hogy doktor, dehogy nem orvos, az is biztos.

Én is rendet akarok! Gettómentes várost akarok! De nem így. Ez nem megoldás. Kössük jövedelemhez, cenzushoz az itt lakást? Akkor ki marad?

Teremtsünk inkább munkahelyet, hogy minél több ember dolgozhasson és legyen miből fenntartania lakását. Erősítsük meg a rendőrséget, mert bár minden pofon mellé nem lehet rendőrt állítani, de a rend biztosításához lehet és kell is elég rendőr, vagy biztonsági őr a városban. Hiszek abban, hogy csak törvényes eszközökkel  lehet közbiztonságot és rendet teremteni ebben a városban, kitelepítéssel ez még sehol sem sikerült, a kitelepítések csak terrort eredményeztek.

Ráadásul, mint kiderült, a rendelet csak az önkormányzati bérlakásokra vonatkozik. Vagyis nem oldja meg a problémákat, hisz sem Perecesen, sem a Lyukóban nincs ilyen lakás, de még csak a fészekrakók sem önkormányzati bérlakásban élnek. Hozzáteszem, az önkormányzati lakások állapotáért nem csak a lakók, de maga az önkormányzat is felelős. Így a törvény leginkább egy dologra jó: megmutatni, hogy a doktor Kriza Ákos-Zsiga Marcell-féle városvezetés mennyire undorodik a szegényektől, viszolyog a város problémáitól és mennyire tehetségtelen és inkompetens. Jól jelzi azt is, hogy a városvezetés mennyire nincs tekintettel senkire és semmire: egy tollvonással sikerült megfélemlíteni és Miskolc ellen fordítani az agglomerációját.

Amúgy meg ha tényleg ilyen egyszerű lenne a megoldás, akkor miért vártak vele eddig? Ó, csak nem választási év van?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avasalja.blog.hu/api/trackback/id/tr706134953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása