Avasalján

Mindennapok és holnapok a borsodi megyeszékhelyen

32. Botrány a Kazinczyban

Igazgatónő esete az időgéppel

2014. szeptember 12. 12:00 - Alex_W

Áll a bál a Kazinczy Ferenc Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. Joggal. Az igazgatók kinevezésért felelős Emberi Erőforrások Minisztériuma szakmai döntést hozott, minden indoklás nélkül: Dózsa Lászlóné eddigi igazgató és Dávid Enikő aspiráns pályázatát is elutasította. A Klebersberg Intézményfenntartó Központ a Szervezeti és Működési Szabályzat értelmében utasította az általános igazgatóhelyettest, hogy lássa el az igazgatói feladatokat.

IMG_20140909_191312.jpgKazinczy Ferenc Általános Iskola - A tudás kapuja?


Eddig tiszta sor, bár jó kérdés, hogy indoklás nélkül hogy lehet szakmai döntést hozni. Azt viszont semmi sem magyarázhatja, hogy lehet egy elutasított külsőst megbízni pályázat nélkül az intézmény vezetésével.

Hacsak nincs fizikai Nobel-díjuk, hisz az időutazásért az jár, minimum.

Már pedig az EMMI-nek van egy időgépe, hisz augusztus 15-én neveznek ki egy megbízott igazgatót, miközben a pályázat csak 23-án lesz eredménytelen.A megbízott igazgató ezután balesetet szenved az időgépben és csak szeptember 1-én lép be az intézményébe, bár az is lehet, hogy gyalog jött haza Budapestről. És a non-plusz-ultra: csak szeptember 2-án mond fel az előző munkahelyén. Ezek vagy hülyének néznek minket, hülyének nézik a szülőket és tanárokat, vagy ők a hülyék, esetleg mind kettő.

Mindenesetre kineveztek egy igazgatót, akinek papírja van róla, hogy alkalmatlan, hisz az ő pályázatát is elutasította az EMMI, egy olyan igazgató helyett, aki 13 éve vezette sikerrel az iskolát, ami valljuk be inkább elismerésre és kitüntetésre - a mai állapotok ismeretében igazán Nobel-díjra - érdemes teljesítmény. Tulajdonképpen a református lelkész Balog Zoltán által vezetett minisztérium nagyon szépen keresztülgázolt egy emberen, semmibe véve az életét. Őszinte gratulációm ott a magasban, értünk dolgozó minisztériumiaknak.

Nem az a baj Dávid Enikővel, hogy ejtőernyős. Attól még lehetne jó szakember, de ő nem az. Egy jó szakember nem ad be kétszer ugyan olyan pályázatot, ő megtette. Pályázata a Kazinczy Ferenc Általános Iskola élére nyolcvan százalékban ugyanaz, mint amivel a Földes Ferenc Gimnázium igazgatói székét elbukta. Egy jó szakember tájékozódik az intézmény helyzetéről és ha vezető szeretne lenni legalább a problémákkal tisztába kerülhetne.

FB_IMG_14105431888299899.jpg
Iskoláért ég a gyertya


 

De se az EMMI, sem a KLIK, sem Dávid Enikő nincs tisztában a Kazinczy helyzetével. Az iskola jövőre lesz negyvenéves, igazán ráférne egy alapos felújítás, szigetelés, nyílászáró csere; hisz a negyven év alatt a tisztasági festésen felül sok karbantartást nem kapott az épület. Ráadásul - bár az iskola két tanítási nyelvű - akut tanerőhiány van, amit a gyerekek érdekében nagyon gyorsan orvosolni kellene. Az, hogy a tagiskolába már nem jut idegnyelvi tanár nekik ott fenn smafu - lehet, hogy egy minisztériumi, vagy KLIK-es dolgozó gyereke sem jár ide? Pedig időgép helyett erre kellene költeni, de ezekre nincs válasz - csak igazgatói botrány.

És mielőtt valaki odafenn azzal védekezne, hogy a gyerekeket nem éri hátrány, akkor egy szülői beszámoló az idei első tanítási napról: Az igazgatónő megjelenése után azonnal tantestületi ülést hívott össze, s az sem zavarta, hogy a tanárok épp dolgoznak az osztályaikban, így igazgatói utasításra több mint egy órára a gyerekek szinte teljesen felügyelet nélkül maradtak. Az igazgatónő ezzel szerintem már fegyelmit érő mulasztást követett el, hisz végső soron az ő felelőssége a felügyelet biztosítása.

Belegondolni is rossz, hogy ilyen ember fejében még megfordulhat egyáltalán az igazgatóság gondolata...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://avasalja.blog.hu/api/trackback/id/tr466692731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2014.09.14. 13:45:50

úúúniós pénzeket nekik !!!!!!!!!!!!

nu pagagyí 2014.09.14. 17:41:10

Végül is ez a rendszer lényege. Jó fizető állami állásokkal vagy államilag garantált koncessziós bevétellel ellátni azokat a képesség és tudás nélküli, de jó családba született embereket, akik tisztességes versenyben a büdös életben nem érvényesülnének.

gázóra ellenőr 2014.09.14. 17:59:07

@Éhes_ló: Esik az eső és vizes lesz rajtad a latex amíg elmész a buzibárba,igaz?

Éhes_ló 2014.09.14. 18:09:12

@gázóra ellenőr: összekeversz az apáddal, attól tartok.
A saját családod által követett szokásokból helytelenül következtetsz másokra.

Netuddki. 2014.09.14. 19:06:15

@Éhes_ló: Ócska fideszes arrogancia. Ebbe (is) fogtok belebukni...

hülyemelós (törölt) 2014.09.14. 19:48:06

Nem sírni kell, hanem kiállni magunkért.
Ha a szülők többségének nem tetszik, bele lehet sz@rni nyugodtan a ventilátorba.
Csak hát hátha az valami áldozattal járna, na azt nem, a fotelből kényelmesebb.

Megoldó 2014.09.14. 19:54:12

A terror a megoldás meglátjátok feleim. A szabályokat áthágókkal szemben a szabálytisztelők mindig hátrányban vannak, pláne ha a szabályokat az áthágók hozzák. Szóval szabályosan csak egyre nagyobb hátrányba kerülnek a normálisak. Egy szó mint száz terror, forradalom, állampolgári engedetlenség, minden megengedett kell legyen ellenük, hisz ezekkel kerültek hatalomba...

Éhes_ló 2014.09.14. 21:08:55

@IGAZI_kovi1970: tévedsz, a poster által megosztott biliviharnak és a szerinte emegett álló fideszes arroganciának semmi köze hozzám.

Ellenben minden alkalommal megdöbbent, hogy milyen indulatokat, agressziót képes kiváltani egy ilyen iskolai eset, aminek a során a legyalázott, szétfikázott tanerőnek sem esélye, sem lehetősége nincs magát megvédeni és az érveit előadni.

Ez az egész eszement brancs olyan mint löwinger, kohn, rosenfeld és eisenberger vörös pribékbrigádjai, akik ítéletei még azelőtt végrehajtásra kerültek, hogy a vádat közölték volna és a védelem azt cáfolhatta volna.
Csak hullák maradnak utánuk és győzelmi jelentések - ha rajtuk múlik.
De szerencsére nem ők diktálnak.
Ez pedig szintén a fidesztől független ügy, mert nem mindenki buktorhívő, akinek tetszik a löwinger-kohn féle hőhérvircsaft vége.

BelAmi 2014.09.14. 22:24:14

@Éhes_ló: Elgurult a gyógyszered, nácikám?

egyenlítő 2014.09.14. 23:17:59

@Éhes_ló:

"Itt jön Nyilas testvér, elégedett!
Fenn a Várban ebédezett.
Lenézett a Duna partra,
Régen szórakozott arra."

eöeöe 2014.09.15. 00:36:55

@Éhes_ló: Lenne zabom adnék szívesen! Hol tartod és milyen gyakran ürited a bilidet? Ez a löwenbrau dolog hogy is úszott be a képbe nálad?

2014.09.15. 01:12:51

@Éhes_ló: pribékbrigádjai, akik ítéletei még azelőtt végrehajtásra kerültek, hogy a vádat közölték volna és a védelem azt cáfolhatta volna."
Ja, tényleg. A bizottság sem indokolta a régi és az új jelölt beadványának elutasítását- Zsidó fideszesek!!!

2014.09.15. 01:17:20

@Éhes_ló: öwinger-kohn féle hőhérvircsaft vége. "
Mijaza hőhér?

Ja, azt tudtad, hogy akit nem vettek fel a kommunistapártba, azokból lett a nyilas? Ez onnan tudható, hogy amikor a kommunisták kerültek hatalomra, a nyilasok jelentkeztek az ÁVÓ-ba.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.09.15. 06:29:29

@Éhes_ló: Elgurult a gyógyszered lovacska? Soká lesz még a Prájd, hogy talákozhass Koncsitáddal? Ettől vagy annyira frusztrált?

Stеfánia kisasszony (baranyai sváb parasztlány) 2014.09.15. 06:47:27

@Éhes_ló: Vedd elő még négy, öt nickedet, és azokon is őrjöngj egy kicsit, akkor lenyugszol. Vagy ballibsizz egy csöppet, hátha sikerült elélvezned.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.09.15. 06:50:39

@Éhes_ló: Hogy bepipultál hogy a latexet felemlegették neked. Sokan nem felejtették el, hogy rá voltál gerjedve a conchitás posztokra. Mert ugye a látens buzeránsokat erről lehet felismerni.

bölcsbagoly 2014.09.15. 08:29:11

@Éhes_ló: jól rád szállt a siserahad, mint a dühös darazsak, ha megbolygatják a fészküket! Igy néz ki náluk a sokat szövegelt tolerancia, a véleményszabadság.
Amúgy, honnan veszik ezek a marhák azt, hogy a vezető kinevezése az ő feladatuk s nem azé akié a "cég"? Elhiszem, hogy a csókosoknak (tanárok, szülők egy része) tetszik az amit az igazgató csinál és szeretnék, ha ő maradna, de miért kellene okvetlenül tetszenie a felsőbb hatóságoknak is?
Tipikusan a Magyar bálin/Hiller/Mendrey féle "gyermek megőrző iskola" elvárás, ahol mindenki jól érzi magát, míközben semmit sem csinál. nem akarják tudomásul venni, hogy az iskola nem szórakozó hely, hanem munkahely. Mind a tanárnak, mind a tanulónak. s fel vannak háborodva ha ezt mások szóvá teszik és nem engedik a lébocolást.
(na, mostantól a fejemre hoztam a villámokat!-:DDD)

Netuddki. 2014.09.15. 10:31:50

@BelAmi: Á! Csak egy ostoba lobbikos. Azoknak meg el van nézve...

Netuddki. 2014.09.15. 10:35:23

@bölcsbagoly: "Amúgy, honnan veszik ezek a marhák azt, hogy a vezető kinevezése az ő feladatuk s nem azé akié a "cég"?"

Hát bazmeg a cég azé aki fizeti. Ebben az esetben az adófizetőké, a magyar állampolgároké. Tudod, akik az épphogy 2/3-ot megszavazták nektek. Meg azok akik nem. Akiknek az érdekében állítólag dolgoznotok kéne.
Tudom, hogy a balfasz fideszesek úgy kezelik a közpénzt mint a sajátjukat, de egyszer még el lesztek számoltatva. Csak szólok, nem kell magadra venned. Muhaha!

egyenlítő 2014.09.15. 11:23:48

@bölcsbagoly: Teljesen igazad van! Egy illiberális demokráciában ez nem is lehet másként. Megválasztjuk a Vezért, és attól kezdve minden posztra csak kinevezés van, fentről lefelé, és mindenki csak a felettesének tartozik felelősséggel. Ez a vezérelv. az illiberális demokrácia egyik alapelve.

Éhes_ló 2014.09.15. 12:46:21

@BelAmi: összekeversz anyáddal mesüge.

Éhes_ló 2014.09.15. 12:47:42

@eöeöe: löwinger, mesüge, nem löwenbrau. Olvasgass, tanulgass, rájössz. Ha nem akkor kérdezd a rabbit!

Éhes_ló 2014.09.15. 12:48:36

@Könnyen elkaptuk, uram!: felesleges zsidóznod, eddig senki nem tett itt még ilyet.

Éhes_ló 2014.09.15. 12:50:01

@csivava ellen dobócsillag nuncsaku: összekeversz a családod tagjaival szerencsétlen, ami súlyos hiba, mert a post a magadfajták örjöngéséről szól és nem a bajszos barátotokról.

Éhes_ló 2014.09.15. 12:51:45

@Stеfánia kisasszony (baranyai sváb parasztlány): ez a magadfajták szokása és tévesen vonsz le a saját szokásaitokból másokra - így rám nézvést is - következtetéseket.

Azt azonban látom, hogy a post kapcsán nincs semmi mondanivalód.

Éhes_ló 2014.09.15. 12:54:00

@Κara kán: a távdiagnózisod téves, ahogy a láteciával kapcsolatos vágyad is.
A posthoz is van kommented, vagy csak a szerény személyem vonzza ennnyire a hitközséget?

Éhes_ló 2014.09.15. 12:57:28

@IGAZI_kovi1970: szerencsére nem így van és a magadfajta mesügéknek a világon semmi közük az iskolaigazgatók (és még számtalan más vezető) kinevezéséhez.

Ti max. a hitközségi vezéreteket szavazhatjátok meg, de zoltai még azt se hagyta nektek, mert a munkásór helyett kaptatok egy transzvesztitát, hátha jobb lesz...
Szóval ezen munkálkodj, a miskolciakat meg hagyd békében, ahogy mások - köztük én is - teszem.

Éhes_ló 2014.09.15. 13:00:57

@egyenlítő: érdekes bemutatkozás volt ez tőled, de tanulságos. Köszi.

bölcsbagoly 2014.09.15. 14:28:46

@IGAZI_kovi1970: aha, s te mi a lópikulát fizetsz? Ezen az alapon a hozzád hasonló idiótáké volt az OPNI is , s azért zárattátok be, nemde?

bölcsbagoly 2014.09.15. 14:30:40

@egyenlítő: á, dehogy, úgy a jó mint felétek! A rablóbandátok mindet feloszt egymás közt, mindent tönkretesz, majd együtt szidja azt, aki rendbe akarja hozni a dolgokat.

egyenlítő 2014.09.15. 15:28:38

@bölcsbagoly:
Mit is kell rendbe hozni a Kazinczy Ferenc Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában? Mi lett felosztva? Mi lett tönkretéve?

egyenlítő 2014.09.15. 15:29:17

@Éhes_ló:

Nahát! Köszönet egy MOSZAD ügynöktől!

bölcsbagoly 2014.09.15. 16:50:34

@egyenlítő: ma né, ennyire rövidlátó lennél? Általában van szó az árok balpartján állókról! Mivel egész életemet az oktatásügy térfelén éltem le, jól tudom, hogy nem minden arany ami fénylik! Az, hogy egy-egy igazgatót ennyire kedvelnek a kollégái/szülők/diákok nem mindig azt jelenti, hogy kiváló az intézményének a teljesitménye, hanem sokszor azt, hogy ott csak jól érzik magukat a résztvevők, látható eredmények nélkül. De az iskolának nem ez a célja! Kikerülve onnan a tanulóknak máshol kell helyt állniuk s csak a kellemes emlékekből ez nem megy!

Éhes_ló 2014.09.15. 17:38:37

@egyenlítő: Eldönthetnéd mire tippelsz, mert némi zavart érzek a két velem kapcsolatos hozzászólásod között. Ez nem vall túl nagy szellemi képességre a részedről.

egyenlítő 2014.09.15. 18:02:03

@bölcsbagoly: Csak nem a Matulában tanítottál?

egyenlítő 2014.09.15. 18:04:30

@Éhes_ló: Ebből a szögből elég nehéz a megkülönböztetés. Végül is egyre megy, amíg nem kapod meg a tűzparancsot.

Éhes_ló 2014.09.26. 08:24:00

@egyenlítő: drukkolj erősen, nehogy úgy járj, mint az elqró ellen tüntetők 2006 őszén... :)
süti beállítások módosítása