Avasalján

Mindennapok és holnapok a borsodi megyeszékhelyen

55. Költözne a Rendészet

Nem adjuk az Ifiházat!

2017. június 28. 13:00 - Alex_W

Egy hete már csak az Ifi-házra gondolok, lassan meg-megállva, vandálok által hátra hagyott romok közt gondolkodom, hogy ugyan minek kell a Kriza huszárságnak pont az az épület. Egy hete nem fér a fejembe, hogy aha a rendőrségnek jó ott a Dózsa György úton, mint a tűzoltóságnak, vagy a bíróságnak, a börtönnek, sőt a kereszt utcában az ügyészség is elvan és végzi feladatát, akkor miért kell a Kriza huszároknak pont az Ifiház.

Nem értem miért kéne bármit is tenni nekünk a Kriza huszárokért, ők mit tesznek értünk? Hol voltak a Kriza huszárok amikor a Herman Ottó Általános Iskola frissen felújított padjait szét verték a vandálok? Hol voltak akkor, amikor a belváros utcabútorait tették tönkre? Egyáltalán valaki sötétedés után látta őket? És a belvároson kívül?

Iskolánk szűkös anyagi forrásaiból felújította az udvaron álló asztalokat és padokat, A karbantartók munkájukat adták, hogy legyen hol pihenni a napközis csemetéknek. Két napig élvezhették, ma ez lett belőlük a vandáloknak köszönhetően.

 

Egy hete nem fér a fejembe, hogy miközben a város tele van üres épületekkel, példának okán Avas szállóval és a volt központi leánykollégium épületével, miért ragaszkodik a Kriza-huszárság húsz körömmel az Ifi házhoz. Tán azt hiszik, az épülettől megfiatalodnak?

Nem értem, hogy az Miskolc Önkormányzati Rendészetnek, melynek nyomozati jogköre nincs -- ami azt illeti a bilincset és a gumibotot is csak elrettentésből hordhatnak -- nyomozati szerepe nincs, visszatartó ereje is alig, az is csak tettenérés esetén --, minek kell stratégia központ. De ha már kell, akkor miért nem az évek óta üresen álló központi leánykollégium épületét veszik igénybe, ahol bőven lenne hely, van belső(!) parkolója, udvara. Az épület pont annyira alkalmas központnak, mint az Ifiház épülete. Stratégiai helyen is van, hisz mi lehetne optimálisabb egy félhivatásos szervezetnek, mint egy olyan épület, ahonnan egy sarokra van az igazi rendőrség, az ügyészség és a bíróság? Nekik megfelel, de a Kriza huszárok okosabbak akarnak lenni?

ifi_haz_141031ml.jpg
IFIHÁZ: Létében veszélyeztetett

Az igazság az, hogy megint a városvezetők izmozása van a háttérben. Gyanítom, szokás szerint senki sem gondolkodott, amikor az önkormányzati rendészet látványos, ám eredménytelen duzzasztása miatt kinőtték az jelenlegi központjukat. Egyszerűen a kinézték a Győri kapuban a legközelebbi önkormányzati épületet és kész. Ez nem stratégia: lustaság, izmozás, és módfelett nagy butaság, amire csak egy olyan ember vezette testület képes, aki nem ismeri, nem tiszteli, nem szereti a Miskolciakat. Megalázó az Ifiházra nézve, akik névtelenül, központilag el nem ismerve csendben többet tettek Miskolc nevének öregbítéséért, mint a teljes városvezetés együttvéve.

Sok mindent hagytunk, hogy elvegyenek, hogy tönkretegyenek, de az Ifiházat nem! Az Ifiház marad a helyén, a rendészetnek meg találnak majd másik helyet. A sokat emlegetett volt leány kollégiumi épületet. Vagy egy másikat, hisz a rendészek, akik elvileg egész nap és este a várost járják, hogy minket védjenek, parkolási bírságot osszanak, illegális szemetelőket, kapualjba vizelőket keresnek, biztos ismerik már a várost annyira, hogy tudnak egy másik, üres épületet.

Én tudok. És ha tényleg ezen múlna a közrend (és rajtam múlna), akkor meg is kapnák. Pármilliót biztos rászánnék, hogy modern kényelmes központjuk legyen, de cserébe legyenek ott kint az utcán, mindenütt és védjék a rendet és ne csak a lakosokat kukkolják a kamerákon keresztül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avasalja.blog.hu/api/trackback/id/tr5512625057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása