Avasalján

Mindennapok és holnapok a borsodi megyeszékhelyen

53. Miskolcról, szabadon

Megint fizethetünk

2017. május 18. 09:00 - Alex_W

Vannak érdekes egybeesések. Ilyen az, amikor egy miskolci facebook csoport oldala pont akkor bicsaklik meg, amikor a miskolci polgármesterre nézve nem épp hízelgő híreket tesznek közé.

Az egyik eltűnt poszt

Pedig a hír igaz és valós: bírósági ítélet mondja ki, hogy a polgármesteri hivatal koholt vádakkal, rosszhiszeműen, rákosi időket idéző eljárással tette ki a várból 2015 tavaszán dr. Sikter Péter főszervezőt, aki 23 éven keresztül volt részese a diósgyőri várhoz köthető programok szervezésének. Az is tény, hogy a helyére hozott Tallósné Novák Irén is sikeres volt: sikeresen tüntetett el olyan programokat, amik korábban éveken, évtizedeken keresztül sikeresen futottak.

Persze pont ezek a hírek azok, amik nem jelennek meg a MiNap-ban és nem jelennek meg a MiTV-ben. Mert ezek a hírek nem léteznek, legalábbis a Polgármesteri Hivatal szerint. Pedig a bíróság nem csak a jogtalanságot mondta ki, hanem azt is, hogy a városnak kártérítést kell fizetnie, amit természetesen nem a döntéseket meghozó városházi emberek zsebéből fog történni, hanem a városi kasszából, elvonva egy kicsit az óvodáktól, a közlekedéstől, a vízművektől, a lakhatástól. Így nézve nem sok pénz, néhány millió forint, néhány száz helyről összecsipegetve, de a mi pénzünk és költhetnénk valami értelmesebbre is, mint kártérítésekre.

Talán még soha nem költöttünk annyit kártérítésre, elvesztett bírósági perekre, mint dr. Kriza Ákos idejében. Elvesztett perek tucatjai, eredménytelen feljelentések, nulla felelősségre vonás: kezdem azt hinni, hogy az előző városvezetés mégiscsak jól végezte a dolgát - ellentétben ezzel. Ideje lenne felelősséget vállalnia ennek a feljelentgető bandának, és visszaadni a városnak azt pénzt, amibe ezek az elvesztett perek, kártérítések kerültek.

Iktassuk rendeletbe, hogy minden városházi döntéshozónak - pont úgy mint a közutakon történő károkozásnál - a hibáiért teljes anyagi felelősséggel tartozzon, ha per lesz belőle, ha figyelmeztették, de megcsinálja és kimutatható kára keletkezik a városnak: fizesse meg. Az adófizetők pénze nem arra való, hogy a polgármester hibáit ellentételezze. Szerintem.

Tegyük fel egy valamikori polgármester utasítására koholt vádakkal elbocsátanak egy munkavállalót és a munkavállaló a város ellen indított munkaügyi perét megnyeri, a kártérítés és a külsős ügyvédek költségét a város hajtsa be a polgármesteren. Pont mint egy közlekedési balesetben: a károkozó viselje a következményeket.

Hogy mennyi köze van a fenti ügynek ahhoz, hogy a Miskolcról szabadon facebook-csoport oldalán megtapasztalt anomáliákhoz? Maximum összeesküvés elméleteket tudnék gyártani. Mindenesetre tény, hogy roppant gyanús, hogy pont akkor botlik az oldal, amikor arról van szó, hogy a Polgármesteri Hivatalt a bíróság újabb esetben marasztalta el.

Update: egész pontosan páran feljelentgették a posztot a Facebooknál, így elérhetetlenné téve, de Zuckerbergék azért nem bürokraták, gyorsan helyre állították a dolgokat. Ja, de kinek állt ez érdekébe?!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avasalja.blog.hu/api/trackback/id/tr9912416879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása