Avasalján

Mindennapok és holnapok a borsodi megyeszékhelyen

8. Zsiga Marci utat építettet

A miskolci srác újrázott

2012. december 05. 15:00 - Alex_W

Okos ember más hibájából tanul, a buta a magáéból sem, szokta mondani a nagymamám. Vajon Zsiga Marcell, Miskolc alpolgármestere, aki mellesleg jogász - legalábbis járt a Miskolci Egyetem jogi karára, hányszor fogja ugyanazt a hibát elkövetni, senki nem tudja. Hogy ezzel milyen károkat fog okozni személyesen a városnak, az kiszámíthatatlan.

Nem az a baj, hogy leaszfaltoztak egy utcát. A baj az, hogy Miskolcon több olyan fő út van, amelyre ráférne a burkolat felújítása. A baj az, hogy sokkal forgalmasabb és belvárosi utak vannak olyan állapotban, hogy lassan csak tankkal lehetne rajta közlekedni, vagy már azzal sem. Martint-Kertvárosban vannak olyan utak melyeknek a burkolata évtizedek óta csak ígéret, s már az is megkopott. Miért egy száz métert kellett megcsinálni, kint a város szélén, egy hegytetőn?

A miskolci srác legalább a saját hibájából tanulhatott volna, és tényleg városfejlesztésnek álcázhatta volna az utat. Ehhez annyit kellett volna tennie, hogy nem látványosan a saját, frissen megvett Tapolcai házáig aszfaltozza le az utcát, hanem rátesz még száz métert és az egészet felújíttatja. De Zsiga Marcellnek nincs esze.

Miskolcnak, mint valami hatalmas világvárosnak három alpolgármestere van. Tisztelt közgyűlés! Itt az ideje spórolni, hisz a Polgármester Úr is elmondta, Miskolcnak súlyos adósságai vannak. Mi lenne, ha visszavonnák Zsiga Marcell alpolgármesteri tisztét? Haszna semmi, de négy éven belül kétszer bukik le ugyanazzal. Saját dolgukat könnyítenék meg.

Zsiga úr helyében még azt sem várnám meg, míg összeül a Közgyűlés, mindenféle hebegés, és nonszensz hazugság helyett egyszerűen lemondanék. Ahhoz egyszerűen vastag bőr kell, hogy a hegyen végzett útépítést először a 2010-es árvízre fogja - képzeljék el, ahogy a légvonalban 10 kilométerre lévő Sajó folyó megrongál egy, a hegytetőn lévő utcát! Vagy a Szinva volt? -  Később egyszerűen kijelenti, hogy 7 millió maradt a felújítási alapból, és abból fizette magának. Összetévesztette a város pénztárcáját a sajátjával(!), miközben más utcák lakóitól önrészt kér az aszfaltozásért az önkormányzat.

Dr. Nehéz Károly, Tapolca városi képviselője szerint Tapolcának strand kell, Strand nincs, de kapott a városvezetéstől egy Zsiga Marcellt. Így működik ma FIDESZ, így működik Miskolc.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avasalja.blog.hu/api/trackback/id/tr964947148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása