Avasalján

Mindennapok és holnapok a borsodi megyeszékhelyen

9. Acél város, Nyitott kapuk városa, Lehetőségek városa

Miskolc, az otthonod

2012. december 06. 08:00 - Alex_W

A jelszavak jönnek és mennek, a városvezetés - jobb dolga híján - logót is cseréltet pár millió forintért, további csinos összegekért meg olyan jól hangzó szókapcsolatokat alkot, mint a "Lehetőségek Városa", "Közösségek városa" vagy az "Élhető Miskolc".

Az én jelmondatom most: Miskolc, az otthonod. Ez kimondva, vagy kimondatlanul, de ott kell szerepelnie minden miskolci polgármester, a Közgyűlés minden tagja előtt. Miskolc az otthonunk, városvezetőinknek pedig inkább kellene házmesternek lenni, mint földesuraknak. Az otthonát mindenki építgeti, felújítja, védi és legfőképp mindent elkövet, hogy kényelmes és meghitt legyen.

A városvezetés adós nekünk, Miskolciaknak az Otthonunkkal. A város nem lett kényelmesebb, nem lett felújítva, hanem egyre inkább mutatkoznak rajta az elhanyagoltság tünetei. Úgy tűnik, a Polgármesteri Hivatalban és a Városházán a Pató Pál urak vannak többségben: ráérünk arra még - természetesen, ha a saját házukhoz kell egy kényelemes, új út, azt megépítik.Helyet kell keresünk a gyermekeinknek, hogy tudjanak hol sportolni.

A városnak akkut problémái vannak, melyeket mihamarabb kezelni kell, sebek és kórságok tünetei egyre súlyosabbak: meg kell teremteni a közbiztonságot, a tömegközlekedést a megváltozott városhoz kell igazítani, a fel kell újítanunk iskoláinkat és korszerűsíteni az oktatás eszközeit. Biztosítanunk kell a helyet gyerekeinknek a játékhoz, a sporthoz, fiataljainknak a szórakozáshoz. Legfőképp: munkát kell adnunk a családok eltartóinak és a családalapítás előtt álló fiataloknak.

Egy huszonegyedik századi Miskolcról álmodom: egy városról, mely szereti a lakóit, s melyt szeretnek lakói. Egy városról, ahol nem azt mondják a fiatalok, hogy szeretem a várost, de elmegyek innen, mert nem tudok megélni. Egy városról, ahol az ügyintézés nem szélmalomharc a bürokráciával. Egy városról, mely zöld, élhető, melynek van múltja, de főleg jövője van.

Hiszem azt, hogy meglehet oldani a közbiztonsági problémákat. Hiszem, hogy a város nem létezhet tömegközlekedés nélkül, hiszem azt, hogy Miskolcon lehet munkahelyeket teremteni. Hiszem azt, hogy fel tudjuk újítani iskoláinkat, hiszem azt, hogy fel tudjuk építeni játszótereinket, hiszem azt új és jobb munkahelyeket tudunk a városba hozni, a városban teremteni. Hiszem azt, hogy Miskolc még beléphet a huszonegyedik századba, és egy zöld, kényelmes és otthonos várossá alakulhat.

Igenis lehet olyan terveket készíteni a város közbiztonsági, közlekedési, oktatási és gazdasági problémáira készíteni, melyek nem csak megvalósíthatóak, de de egy élhető és sikeres Miskolcot eredményezzenek.

Hiszek Miskolcban, a városban, mely élni akar.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avasalja.blog.hu/api/trackback/id/tr114948924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása