Avasalján

Mindennapok és holnapok a borsodi megyeszékhelyen

39. Közgyűlés előtt a Bagolyvár

Biankó pályázat

2015. június 17. 20:00 - Alex_W

A miskolciaknak a Bagolyvár nem egy bölcsész-kocsma, de nem is a Madártani Intézet egyik projektje, hanem egy gyönyörű épület Felső-Majláthon.

Egyszer legalábbis gyönyörű volt, mert lássuk be, mai állapotában egy romos szellemkastélyt idéz az új felső-majláthi állomáson. Eredetileg az Erdészetnek építették, irodákat helyeztek el benne, legutóbb viszont már mint lakóház funkcionált. Szerencsére a villamosvégállomás kialakításakor is megmaradt, hisz igazán nagy kár lenne végleg elveszíteni. 

bagolyvar1.jpg

Az épületet méltó ékköve lehetne a végállomásnak, ha egyszer végre felújítanák az illetékesek. A konténerek helyett benne lehetne a sofőrök melegedője, lehetne benne jegypénztár, ami egyszerre árulhatna jegyet buszra, villamosra, kisvasútra, sőt akár az állatkertbe is, hisz a ZOO járat is innen indul.

A június 18.-i közgyűlés meghívóját böngészve örömmel láttam, hogy végre történik valami a Bagolyvár ügyében. A város pályázati pénzből szeretné az épületet felújítani, sőt talán a végállomás fejlesztésére, otthonosabbá tételére is akadna pénz. Legalábbis a határozati javaslat szerint.

Ugyanis a pályázat még nincs kész: igen, jól látják, a városvezetés türelmetlenül várja a Közgyűlés felhatalmazását egy olyan pályázat beadására, ami párórával a Közgyűlés kezdete előtt még nincs kész. Vagyis a közgyűlés tagjainak egy olyan irományra kell áldásukat adni, melynek nincs szövege, nincsenek tanulmányok, tervek, csak egy homályos ígéret, hogy egy hatalmas összeget költenek - remélhetőleg - a Bagolyvárra.

Ez olyan mintha egy autót látatlanban vennék meg úgy, hogy csak egy hónap múlva fogom megkapni. - Aztán vagy megkapom vagy nem.

Hozzáteszem mindez nem törvénytelen: a Miskolci Közgyűlés Szervezeti és Működési Szabályzata alapján teljesen törvényes megszavaztatni a Közgyűléssel egy olyan pályázati anyagot, amit a közgyűlés előtt egy órával kaptak meg a képviselők.

Több, mint 500 millió forint egy biankó pályázaton: van egy olyan érzésem, hogy a Bagolyvár inkább egy újabb indok a pénzek eltüntetésére. Tény: a beragadt EU-s pénzeket el kell költeni. Persze kérdés, hogy kinek a hibája, hogy az elmúlt években százmilliárdok ragadtak be? s

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://avasalja.blog.hu/api/trackback/id/tr377543310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása