Avasalján

Mindennapok és holnapok a borsodi megyeszékhelyen

37. Gyermek Étkeztetési Alapítvány kontra Városháza

Gyermek éheztetés

2015. április 09. 10:00 - Alex_W

Miskolcon nincsenek szegények. Na nem dr. Kriza Ákos táltosodott meg és lett olyan jó városvezető, hogy mindenkit munkához és tisztességes fizetéshez juttatott, nem erről szó sincs. Mindössze aljas reklám, hülye büszkeségből levették a szegényekről a szegény jelzőt.

Megtehették, a szegénység relatív. Én például szegény vagyok dr. Kriza Ákos polgármester úrhoz képest.

Az éhezés viszont nem relatív, hanem szomorú. Az meg, hogy gyerekek esnek ki az iskolapadból, mert éheznek egész hétvégén, mert csak az iskolában kapnak ételt, különösen az.

Amint meg van írva: Szórt, adott a szegényeknek; az ő igazsága örökké megmarad.

(Pál apostol Korinthusbeliekhez írt második levele, 9. rész)

Épp azért undorral tölt el a Miskolci Városháza, és a benne székelő polgármester elmúlt heti nyilatkozatai. Milyen alapon tiltaná meg ez az alak, hogy emberek felebarátaiknak és polgártársaiknak segítsenek. Hogy legalább egy napon legyen mit vacsoráznia a gyereknek. Egy magát keresztyénnek valló polgármester miért nem áll be személyesen - nem egy nap, hanem minden héten - ételt osztani? Milyen keresztyén az, akit nem a felebarátai, embertársai, polgártársai szeretete vezet? Milyen keresztyén ön, polgármester úr?

A múlt heti nyilatkozat akár valóság is lehetne: dr. Kriza Ákosnak öt éve volt arra, hogy fellendítse a várost, hogy javítson a szegények helyzetén, megállítsa az elvándorlást, munkahelyet biztosítson az embereknek. Nem tette. Most meg nyilatkozataiban azok ellen fordul, akik bőrszín és pártállásra tekintet nélkül, mindenféle érdek nélkül segítenének a szegényeken? A nyilatkozatai alapján úgy látszik dr. Kriza Ákosnak nem a teljes körű gyermek étkeztetés a célja, hanem a gyermek éheztetés.

 

 

 

forrás: http://index.hu/napirajz/2015/04/08/etetes/

Ráadásul masszívan hülyének néznek minket a Városházán, ahol azt állítják, hogy Miskolcon nincsenek szegények, de azért folytatják a városi szegény telepek felszámolását. Vagyis valaki hazudik.

A városháza előtt összegyűlt tömeg - akik nem szegények, csak éheznek - reméltem, hogy felhívja a figyelmét a polgármesternek, hogy egyrészt a miskolciakat nem lehet hülyének nézni, másrészt igen is vannak szegények, akiken segíteni kell. 

itt_1049_1.jpg

 Reméltem, de már nem reménykedem. A városi média beszámolóját olvasva rájöhettünk, a polgármester fejében meg sem fordult, hogy hibát követett el, és kármentésbe kezdjen, bevadult faltörő kosként védi az igazát. Nagy nehezen előkapart egy adatot, hogy Miskolc városa 6000 gyermeknek biztosít étkeztetést - az iskolában. Hogy azon kívül mi van velük, arról nem tud beszámolni. Ellenben van képe szakmaiatlansággal vádolni az ételosztókat, holott ez egy nagyon jól megszervezett rendezvény volt. Az, hogy a csomagok kiosztása közben tömegjelenetek zajlottak le: sajnos ma Magyarországon természetes, hisz több az éhező, mint a csomag. Arról persze nem írnak, hogy a tömeg előtte három órát várakozott, szépen csoportban, rendezetten. Undorító, ahogy két tő rózsát - melyek akár a fagyok miatt is kipusztulhattak volna - többre értékel a polgármester, mint a gyerekek élelemhez juttatását.

Ellenben köszönet illeti meg azokat az embereket, akiket a polgármester nem vezetett meg és megszervezték az akciót, és élelmiszerrel járultak hozzá az akció sikeréhez. Jóleső érzés fogta el az embert, hogy az undorítóan viselkedő Városháza tőszomszédságában mennyi szeretettel és jó szándékkal találkozott az ember. Köszönet az önkénteseknek, akik helyben összeállították a csomagokat az adományokból, és készítették a harapnivalót a nem kevés nyomorgónak, akik órákat álltak sorban. Ők tán nem tudják megköszönni, de mi igen: Köszönjük.

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://avasalja.blog.hu/api/trackback/id/tr87352234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ráérek 2015.04.09. 21:41:52

A gyereket a "tisztelt" szülei éheztetik, nem a polgármester!!!!!!

medium size devil 2015.04.10. 01:00:58

@Ráérek: Biztos voltam benne, hogy előáll egy fideszpatkány és képes lesz ezt a mérhetetlen aljasságot is a védelmébe venni. Ki éhezteti a gyerekét te idióta?? Hogy jössz ahhoz, mások nyomora fölött ítélkezz te utolsó féreg??

E.Katolnai 2015.04.10. 05:44:01

Ha az éhezés szomorú akkor mind az egyéneknek, mind a társadalomnak meg kellene akadályozni, h ilyen sok gyerek éhezzen. A legegyszerűbb módja meggyőzni elmagyarázni a cigány embereknek, h ne hozzanak létre eleve éhezésre, nyomorra, keserű életre ítélt életeke-embereket-gyermekeket. Ha ők maguk is nyomorognak, éheznek, akkor hogyan képesek látni az általuk létrehozott életek boldogabb – éhezésmentes – valóságát? Ha ilyesmit képtelenek megmagyarázni, akkor miért szülnek annyi gyereket? Miért nem elégednek 1-2 gyerekkel? Miért nem látják, h kevesebb gyerek könnyebben segíthető, több étel jut ha csak egynek vagy kettőnek kell az élelmiszert beszerezni valahonnan. Könnyebb jóllakatni egy vagy két gyereket, mint hatot-nyolcat? Nincs felelősségtudat, nem motoszkál a lelkiismeret?
A vérzőszívű liberálisoknak ilyen irányba kéne segítségkészségüket kifejteni, mert ennek legalább – ha sikerülne – lenne látszata. Fellélegezhetne egy kicsit a magyarországi cigányság, fellélegezhetne a magyar társadalom: ha hajlandóak lennének kevesebbet szülni a nyomor és mizéria valódi terjesztői.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.10. 06:54:05

Áldilemma ez.

A valóság: krisnás PR-akció vagy valóság.

empoftla 2015.04.10. 06:58:54

@maxval bircaman szerkesztő: Így van, senki sem éhezik - a kukában mindig lehet találni valami ehetőt.

Netuddki. 2015.04.10. 08:15:12

Ákos tősgyökeres miskolci. Vagy román?

(Mielőtt felhördülsz, meg Partium meg hö. Igen, a román sértés akart lenni.)

Mérnork 2015.04.10. 08:18:38

Én a képeken egy rakás tülekedő, kíhízott cigót látok, akiknek azért mndi jól jön egy ki ingyenkaja.

Ráérek 2015.04.10. 08:39:02

@medium size devil: saját magadat féregezd, ha kérhetném.....

Ha valaki _csak_ a gyerekre kapott családi pótlékot (veszélyeztetett, HHH gyerek esetén emelt 17e ft) a gyerekre költi, az a gyerek NEM ÉHEZHET! Hiszen az ilyen gyerekek napi 3x-i étkezést INGYEN kapnak az iskolában. Már ha a "tisztelt" szüleik egyáltalán elviszik/elküldik őket oda. Nem pedig a putrisor utcáin rohangálnak egész nap..... Tehát marad a 4 -5 hétvége, azaz 10 nap. 1700 ft-ból senki ne mondja, hogy nem lehet jóllakatni egy gyereket!

Ja persze ha az a családi pótlék már a hó elején a kocsmában köt ki, vagy a nemzeti dohányboltban, akkor más a helyzet...

De ilyenkor ki is éhezteti a gyerekét...? Tudom, a patás Orbán, meg a kormány.

Nevetséges marhaság, amit sugallni próbálsz!

Ráérek 2015.04.10. 08:40:59

@Mérnork: Egy másik cikk alatt írta valaki, hogy azok a dagadt fuxos cigányok valójában uzsorások. Elviszik az ingyenkajákat, aztán pár nap múlva 3x-os bolti áron árulják a putrisoron....

Ezeket kéne sajnálnunk...??????

medium size devil 2015.04.10. 14:24:51

@Ráérek:

A megjegyzéseddel ellentétben a poszt egyáltalán nem sugallja, hogy a polgármestert direkt felelősség terheli a gyermekéhezésért, ilyet nyilván nem gondolhat senki. Azt a mérhetetlen aljasságot ítéli el, hogy politikai piár okból megakadályozta volna az ételosztást. Így már érthető?
Persze, papíron vidáman meg lehet élni pár tízezer forintból, gratulálok.
Pár dologra talán nem gondoltál, pl. milyen tápértéket képvisel az iskolai koszt, meg az étkezésen ugye másra is kell költeni, a szülő önhibáján kívül tartósan munkanélküli lehet zéró bevétellel, stb.
Nyilván név szerint ismered az összes sorbanállót és tudod mennyit költ cigire, kocsmára, ételre, mióta munkanélküli, milyen erőfeszítéseket tesz, hogy felszínen maradjon, stb.? Vagy mégse? Nem tudom ki a fasznak hiszed magad, hogy ítélkezz mások felett, és ha már te nem segítesz, akkor minek ugatsz bele abba, hogy segítenek mások.
Emberek, szülők tízezreinek napi problémája, hogy étel és gyógyszer között válasszanak, erre jössz TE, pökhendi, szarházi kispolgár, és leoltasz mindenkit.

Hazudsz, nem sugallta,, hogy Orbán a felelős a gyermekéhezésért. De ha már szóbahoztad, igem,ez a kormány frankón felelős ezért is (sok más tényező mellett). Ha pl. nem egy ilyen mihaszna Giró-Szász stb. strici praziták élnének érdemtelenül fényűző színvonalon a mi adónkból akkor talán több jutna a családoknak is, és ez nem demagógia. Súlyosan elfogult vagy és jellemhibás!

medium size devil 2015.04.10. 14:38:05

@E.Katolnai: Mutass peldat a verzoszivu liberalisoknak es kezdd el a ciganyok meggyozeset te magad. Figyelunk es drukkolunk!

ϟϟϟ 2015.04.10. 16:51:01

@medium size devil: Amíg ő győzködi őket, addig a libsik etessék a cigányokat, és járassák cigánypurdék közé a gyerekeiket! Mutassá(to)k meg, hogyan kell „integrálni” szegínromákokat! Figyelünk és drukkolunk.

medium size devil 2015.04.10. 17:20:37

@Mr Pitbull: Apad faszanak talalj ki tennivalot ne nekem. Nem kell integralni a ciganyokat.
süti beállítások módosítása